Po koncu kariere Paula Gascoigna ves čas spremljajo težave. Foto: Reuters
Po koncu kariere Paula Gascoigna ves čas spremljajo težave. Foto: Reuters

Britanski mediji poročajo, da je bil 49-letni Gazza, ki je veljal za enega najbolj nadarjenih angleških nogometašev vseh časov, vpleten v incident v enem izmed londonskih hotelov. Obtožen je, da je rasno zlorabljal druge obiskovalce hotela, otipaval ženske ter naokoli metal denar, pravijo priče incidenta.

Hotelski delavci v hotelu Ace v vzhodnem Londonu so na pomoč poklicali londonsko metropolitansko policijo, ki ga je v bolnišnico odpeljala s poškodbo glave. Gascoignov predstavnik Terry Baker je za Daily Mirror povedal: "Policija ga ni aretirala. V bolnišnici ga bodo kmalu odpustili in poslali domov."

Nekdo naj bi ga brcnil po stopnicah
Policija je sporočila, da je zdravstveno stanje nekdanjega zvezdnika Tottenhama in angleške reprezentance stabilno, preiskava pa še poteka. Priča incidenta Alvin Carpio je na Twitterju zapisal, da se je Gascoigne zdel "zelo pijan" in da ga je "nekdo brcnil po stopnicah". Gascoigne si je septembra prislužil 1.000 funtov kazni zaradi rasistične žaljivke svojega varnostnika.

V karieri je blestel v dresih Newcastla, Tottenhama, Lazia in Glasgow Rangers, pa tudi v angleški reprezentanci. Vse od konca kariere leta 2004 pa ima težave z drogami in alkoholom, ki naj bi bile posledica depresije.