Kdo bo maja v Madridu dvignil pokal za zmago v Ligi prvakov? Foto: EPA
Kdo bo maja v Madridu dvignil pokal za zmago v Ligi prvakov? Foto: EPA
Žreb
Žreb v Nyonu je Interju drugo leto zapored v osmini finala namenil angleškega tekmeca. Foto: EPA
Ronaldinho in Leonardo
Ronaldinho in Leonardo bosta poskušala preprečiti pohod Manchester Uniteda k tretjemu zaporednemu finalu. Foto: EPA

Resda ne bo igral proti svojemu nekdanjemu klubu Milanu, bo pa znova okusil italijanski nogomet, v katerem je bil z izjemo zadnje sezone vse življenje. Z Mourinhom sta se lani že srečala na milanskih derbijih in ne moremo reči, da sta ravno najboljša prijatelja.
Ancelotti: Vem, kaj bo storil Mourinho
"To je lahko priložnost, da z Mourinhom izboljšava najin odnos. Bile so težave in različni zapisi v časopisih, toda le to. Nič pomembnega. Nikoli mi niso bile in mi ne bodo všeč psihološke igrice, raje imam tiste na igrišču," je Ancelotti poudaril takoj po današnjem žrebu, medtem ko se jezični Portugalec za zdaj še ni oglasil.

"Rekel sem že, da je Inter eno najboljših moštev, ki bi jih lahko dobili, a tak je pač žreb. Če želimo osvojiti naslov evropskega prvaka, se moramo pomeriti z močnimi ekipami. Inter poznam zelo dobro, mislim, da bosta tekmi težki. Vem, kaj bo storil Mourinho. Mislim, da bo zanj dvoboj zelo čustven. Na Stamford Bridgeu je naredil veliko delo in igrati proti Chelseaju mu ne bo lahko. A dal bo vse od sebe, da zmaga," je še povedal trener Chelseaja.

Predsednik Interja Massimo Moratti je optimist: "Bolje je imeti večjo motivacijo in proti Chelseaju se bo zgodilo prav to. Nimamo razloga, da bi se koga bali. Vrnitev na Stamford Bridge bo le dodatna stimulacija za Mourinha."

Ferguson želi poravnati stare račune
Milano bo z Manchester Unitedom spet obiskal tudi Alex Ferguson. Lani je v osmini finala izločil Inter. "Fergie", ki je maja izjavil, da obožuje gostovanja v italijanski prestolnici mode ("Vsaka ženska, ki jo srečaš, je mis sveta."), se je z Milanom nazadnje srečal v polfinalu leta 2007, ko po porazu z 0:3 ni mogel biti niti najmanj zadovoljen. Zato si nedvomno želi poravnati stare račune. "Z Milanom smo se že večkrat srečali v četrtfinalu ali polfinalu. To je vedno fantastično srečanje dveh velikih klubov. Resnično komaj čakamo, da se tekma začne," je dejal legendarni trener rdečih vragov.

Podobnega mnenja je strateg Milana Leonardo: "Mislim, da bosta to lepi in izjemni srečanji. Manchester United je ekipa z veliko tradicijo in ima enak cilj kot mi. To bo izenačen dvoboj."

LIGA PRVAKOV, ŽREB OSMINE FINALA


Torek, 16. februarja, ob 20.45:
LYON - REAL MADRID
MILAN - MANCHESTER UNITED

Sreda, 17. februarja, ob 20.45:
BAYERN - FIORENTINA
PORTO - ARSENAL

Torek, 23. februarja, ob 20.45:
STUTTGART - BARCELONA
OLYMPIACOS - BORDEAUX

Sreda, 24. februarja, ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA
Ob 20.45:
INTER - CHELSEA

Povratne tekme bodo 9./10. in 16./17. marca.