John Terry in Luis Garcia se bosta znova srečala na Anfield Roadu. Foto: EPA
John Terry in Luis Garcia se bosta znova srečala na Anfield Roadu. Foto: EPA
Kapetan Steven Gerrard in Luis Garcia
Kapetan Steven Gerrard je takole čestital Luisu Garcii po odločilnem zadetku v lanskem polfinalu. Se bosta veselila tudi tokrat? Foto: EPA
Robinho bo v napadu belega baleta zamenjal Ronalda. Foto: EPA
Andrej Ševčenko
Bo Andrej Ševčenko zatresel mrežo Schalkeja? Foto: EPA

V mestu ob reki Mersey so Redsi premagali angleške prvake s spornim zadetkom Luisa Garcie. Na tokratni tekmi so favoriti "modri", ki so zadnji poraz doživeli prav 3. maja.



Pri gostiteljih bo veliko odvisno od kapetana Stevena Gerrarda, ki po poškodbi še išče pravo formo, v napadu bosta Djibril Cisse in Garcia.

Pred tekmo je domači strateg Rafael Benitez diplomatsko dejal: "Ne smemo delati napak. Mislim, da jih lahko še enkrat premagamo. So sicer boljši kot lani, a tudi mi nismo slabši."

Letošnja prioriteta gostov je zmaga v Ligi prvakov. John Terry je pred srečanjem povedal: "Zadnji poraz na Anfieldu je bila najslabša stvar, ki se mi je zgodila v nogometu. Upam, da se bomo maščevali za nezaslužen lanski poraz."

Tekmeca se bosta v nedeljo znova srečala v angleškem prvenstvu, Liverpoolov branilec Sami Hyypia pa meni, da bo ta tekma za njih pomembnejša, saj so slabo štartali v Premier League. Sredin spektakel si lahko ogledate na TV Slovenija 2 v sredo ob 20.45.

V drugem srečanju skupine G bosta igrala poraženca prvega kroga Anderlecht in Betis iz Seville. Belgijci bodo poskušali prekiniti niz osmih porazov v Ligi prvakov. Španci so na zadnjih 13 gostovanjih v Evropi po petkrat zmagali in izgubili.

Realov popravni izpit
V skupini F bo zelo zanimivo na stadionu Santiago Bernabeu, kjer bo Real Madrid po visokem porazu proti Lyonu (0:3) gostil Olympiacos. Pri belem baletu bo zaradi lanske kazni v napadu znova manjkal Ronaldo. Zamenjal ga bo Robinho, ki bo skupaj z Raulom najbolj nevaren za Antonisa Nikopolidisa. Pri galaktikih bo znova zaigral Zidane, ki se vrača po poškodbi mišice.

"Ta tekma bo za nas kot finale. Ni pomembno, ali bomo igrali dobro ali slabo, le zmagati moramo," pravi trener Reala Vanderlei Luxemburgo, ki se zaveda pomembnosti srečanja po visokem porazu njegovih varovancev pred dvema tednoma pri Lyonu.

Slednji bo tokrat gostoval v Trondheimu in je proti Rosenborgu velik favorit, saj blesti tudi v državnem prvenstvu. Kljub zastrašujoči formi pa Francozom ne bo lahko. Norvežani so doma namreč izgubili le enkrat na zadnjih 17 evropskih tekmah. Z Lyonom so se pred tremi leti razšli z 1:1. Zmagovalec dvoboja bo z eno nogo že v osmini finala.

Težko delo za Milan
Derbi skupine E bo v Gelsenkirchnu, kamor prihaja Milan. Pri domačih bo po poškodbi znova zaigral Ebbe Sand, vprašljiv pa je nastop Gustava Varele. Pri Milanu (nazadnje je v Nemčiji dvakrat zmagal) isto velja za Jaapa Stama in Massima Ambrosinija.

PSV bo gostoval pri Fenerbahčeju, ki je izgubil šest od devetih domačih tekem v Ligi prvakov. Nizozemci v Turčiji še niso zmagali.

V skupini H bo Inter pred praznimi tribunami brez kaznovanega Juana Sebastiana Verona gostil Glasgow Rangerse. Škoti so brez zmage v Italiji že devet tekem.

Porto je favorit proti Artmedii iz Bratislave.V treh kvalifikacijskih krogih Slovaki v gosteh niso dosegli niti zadetka.

Torkove tekme
LIGA PRVAKOV - 2. krog, sredine tekme, ob 20.45

Skupina E:
FENERBAHČE - PSV
SCHALKE - MILAN
Lestvica:                           
MILAN               1  1 0 0  3:1  3
PSV                 1  1 0 0  1:0  3
SCHALKE             1  0 0 1  0:1  0
FENERBAHČE          1  0 0 1  1:3  0
Skupina F:
REAL MADRID - OLYMPIACOS
ROSENBORG - LYON
Lestvica:                           
LYON                1  1 0 0  3:0  3
ROSENBORG           1  1 0 0  3:1  3
OLYMPIACOS          1  0 0 1  1:3  0
REAL MADRID         1  0 0 1  0:3  0
Skupina G:
ANDERLECHT - BETIS
LIVERPOOL - CHELSEA (TV SLO 2)
Lestvica:                           
LIVERPOOL           1  1 0 0  2:1  3
CHELSEA             1  1 0 0  1:0  3
BETIS               1  0 0 1  1:2  0
ANDERLECHT          1  0 0 1  0:1  0
Skupina H:
INTER - GLASGOW RANGERS
PORTO - ARTMEDIA BRATISLAVA
Lestvica:                           
GLASGOW RANGERS     1  1 0 0  3:2  3
INTER               1  1 0 0  1:0  3
PORTO               1  0 0 1  2:3  0
ARTMEDIA BRATISLAVA 1  0 0 1  0:1  0