Frank Lampard je največje odkritje letošnje nogometne Lige prvakov. Foto: epa
Frank Lampard je največje odkritje letošnje nogometne Lige prvakov. Foto: epa
Liverpool in Chelsea
Liverpool in Chelsea se bosta srečala še petič v letošnji sezoni. V finalu ligaškega pokala Anglije je slavil Chelsea. Foto: epa
Steven Gerrard

Redsi so v letošnji evropski sezoni pred domačimi gledalci štirikrat zmagali in enkrat remizirali. Pri gostiteljih bo zaradi parnega rumenega kartona manjkal Xabi Alonso, zamenjal ga bo povratnik po poškodbi Didier Hamann. Rafael Benitez lahko računa tudi na Harryja Kewella in Djibrila Cisseja.

Redsi so si čez vikend odpočili
Strateg moštva iz mesta ob reki Mercey je čez vikend na tekmi proti Middlesbroughu "spočil" večji del prvega moštva, saj niso igrali Milan Baroš, Djimi Traore, Sami Hyypia, Igor Biščan in Luis Garcia.

Chelsea nima težav s poškodbami
Novi angleški prvaki bodo na tekmi popolni, saj so z izjemo že dalj časa poškodovanega Wayna Bridgea vsi pripravljeni na dvoboj. Trener Jose Mourinho je napovedal napadalno igro, saj naj bi od začetka tekme na bočnih položajih zaigrala Arjen Robben in Damien Duff.

Statistika je na strani Liverpoola
Statistika je na strani gostiteljev, saj so v zdajšnjih 11 domačih polfinalnih nastopih v evropskih pokalih dosegli 21 zadetkov, prejeli pa le dva. Chelsea je na tej ravni tekmovanja v Evropi do zdaj v gosteh zadel le dvakrat, prejel pa je kar osem golov.

Chelsea je v pretekli sezoni izpadel v polfinalu proti "razigranemu" Monacu s Fernandom Morientesem, ki je zdaj pri Liverpoolu. Španec za Redse v Ligi prvakov ne sme igrati, ker je letos že nastopal v Evropi za Real iz Madrida.

Benitez je prepričan v uspeh
Pred tekmo sezone je trener Liverpoola Rafael Benitez dejal: "Jose Mourinho je eden najboljših trenerjev in ima odlično ekipo, a sem prepričan, da bo na Anfieldu poražen." Podobnega mnenja je kapetan Steven Gerrard, ki je povedal: "Pričakujem največjo tekmo svojega življenja. Pred tekmovanjem so nas vsi odpisali že v prvem krogu, a smo jim dokazali, da smo dobra ekipa. Če se Liverpool uvrstil v finale, bo to moj največji uspeh v karieri."

Mourinho: Pritisk bo "na" Liverpoolu
Po velikem zmagoslavju v angleškem prvenstvu in pred odločilno tekmo v Ligi prvakov je portugalski strateg na klopi Chelseaja dejal: "Mislim, da bodo bolj obremenjeni nogometaši Liverpoola. Mi se bomo vrnili v London kot heroji ne glede na izid srečanja, saj smo osvojili prvenstvo. Če izgubijo oni, ne bodo imeli ničesar."

Torek ob 20.45:                        
LIVERPOOL                   CHELSEA
                                       
--------- verjetni postavi: -----------
Dudek               Cech               
Finnan              Johnson            
Carragher           Terry              
Hyypiä              Carvalho           
Traore              Gallas             
Hamann              Makelele           
Riise               Lampard            
Bišćan              Gudjohnsen         
Gerrard             Duff/Cole          
Garcia              Robben             
Baroš/Cisse         Drogba             
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Luboš MICHEL (Slovaška)