Kepetanka Anja Milenković in soigralke so bili popolnoma brez možnosti. Foto: MMC RTV SLO
Kepetanka Anja Milenković in soigralke so bili popolnoma brez možnosti. Foto: MMC RTV SLO
Angležinje boljše s 4:0

Angležinje so tako že drugič premagale Slovenke, ki so v kvalifikacijah iztržile le en remi. Angležinje so jeseni odpravile Slovenke z enakim izidom. Slovenke v kvalifikacijski skupini zasedajo četrto mesto, vodilne so Nizozemke, Angležinje pa so na drugem mestu.

Slovenski selektor Damir Rob ni mogel računati na Ines Špelič, ki okreva po operaciji, manjkala je tudi vratarka Lucija Mori, ki se poškodovala v polfinalni tekmi pokala v Italiji, zaradi kartonov pa nista igrali Tjaša Tibaut in Mateja Zver.

Dva gola Scottove v prvem polčasu
V prvem polčasu je za oba angleška gola poskrbela Jill Scott, ki je najprej zatresla mrežo v 29. minuti in nato še tik pred koncem polčasa v 43. minuti. Ob polčasu so Angležinje zapustile igrišče z lepo prednostjo dveh golov.

Karen Carney, v drugem polčasu je zamenjala Ellen White, je slovensko mrežo zatresla v 54. minuti, končni izid pa je v 85. minuti postavila Rachel Williams, ki je 15 minut prej vskočila namesto Fare Williams.

"Z igro sem zadovoljen, z rezultatom malo manj. Igralkam nimam kaj očitati, borile so se po najboljših močeh. Dejstvo je, da delamo za novi ciklus, bomo pa že jeseni skušali priti do zmage, igrali bomo pošteno do konca," je povedal selektor Rob.

Slovenija nadaljuje kvalifikacije 15. septembra z domačo tekmo proti Hrvaški.

Kvalifikacije za EP 2013:
SLOVENIJA - ANGLIJA 0:4 (0:2)
1.000; Scott 29., 43., Carney 54., R. Williams 85.

Slovenija: Čevnik, Jerina, Grad, Rola, Nikl (46./Vrabel), Čonč (54./Begič), Benak, Salkunič (80./ Levačič), Milenkovič, Eržen, Žganec.

Anglija: Brown, A. Scott, Houghton (61./Rafferty), J. Scott, Bradley, Stoney, Aluko, Asante, White (46./ Carney), F. Williams (70./R. Williams), Yankey.

Angležinje boljše s 4:0