Riccardo Calafiori je blestel v dresu Bologne v pretekli sezoni. Foto: EPA
Riccardo Calafiori je blestel v dresu Bologne v pretekli sezoni. Foto: EPA

Odškodnina po poročanju angleških medijev znaša 45 milijonov evrov. Calafiori je postal najdražji nogometaš v zgodovini Bologne. Le nekaj tednov je bil rekorder Nizozemec Joshua Zirkzee, ki je za 42,5 milijona evrov prestopil v Manchester United.

Calafiori je celotno mladinsko kariero igral za Romo, nato pa je leta 2022 prestopil v Basel. Že po eni sezoni se je vrnil v Italijo in podpisal za Bologno. V pretekli sezoni je Thiago Motta svoje varovance prvič v zgodovini kluba popeljal v Ligo prvakov.

Arteto je navdušil
"Uspel nam je podpis, ki smo ga dolgo čakali. Riccardo je velika osebnost, v zadnjih letih je naredil velik napredek. Opazoval sem ga v dresu Bologne in Italije in res me je navdušil. Naš cilj je velika lovorika v prihodnji sezoni," je poudaril trener Mikel Arteta.

"V ta prestop smo vložili veliko napora in veseli smo, ker lahko Riccardu izrečemo dobrodošlico v naši družini. Riccardo se sklada z našo strategijo novačenja igralcev, ki imajo želen profil. Pri 22 letih je že zelo izkušenj in prepričani smo, da bo zelo hitro prevzel navade, ki jih pričakujemo od nogometaša Arsenala," je povedal športni direktor topničarjev Edu.

Arsenal je v zadnjih dveh sezonah dolgo vodil v Premier ligi, v zadnjih dveh mesecih pa je popustil in naslov je pripadel Manchester Cityju. Topničarji bodo v uvodnem krogu nove sezone 17. avgusta gostili Wolverhampton.