Christian Eriksen se je uspešno vrnil na zelenice. Foto: Reuters
Christian Eriksen se je uspešno vrnil na zelenice. Foto: Reuters

Eriksen je na lanskem evropskem prvenstvu na tekmi svoje reprezentance prestal srčni zastoj, pozneje pa se je uspešno vrnil na zelenice in v drugem delu pretekle sezone igral za angleški Brentford.

"Manchester United je poseben klub in komaj čakam, da začnem pisati novo poglavje v karieri. Imel sem privilegij igrati na Old Traffordu, a obleci rdeči dres Uniteda bo ob tem nekaj edinstvenega," je v izjavi za klub dejal Danec, ki je za reprezentanco zbral 115 nastopov in dosegel 38 golov. V angleškem prvenstvu je za Tottenham in Brentford odigral 237 tekem ter dosegel 52 golov in prispeval še 71 podaj.

V karieri je igral tudi za italijanski Inter, pri katerem pa se po vstavitvi defibrilatorja po srčnem zastoju na EP-ju zaradi tamkajšnjih pravil ni več smel ukvarjati s profesionalnim športom. Kariero je kot najstnik začel pri nizozemskem Ajaxu, za katerega je v vseh tekmovanjih zbral 163 nastopov in dosegel 32 golov.

Riyad Mahrez ostaja na Etihadu. Foto: Reuters
Riyad Mahrez ostaja na Etihadu. Foto: Reuters

Mahrez podaljšal s Cityjem

Alžirski reprezentant Riyad Mahrez je še za dve leti podaljšal pogodbo z angleškim prvakom, Manchester Cityjem mOd prihoda iz Leicesterja za 60 milijonov funtov (71 milijonov evrov) pred štirimi leti je 31-letni krilni napadalec zbral 189 nastopov za moštvo Pepa Guardiole, dosegel 63 golov in prispeval 45 podaj. Osvojil je tri naslove državnega prvaka, tri ligaške pokale in pokal FA.

"Užival sem v vsaki minuti svojega časa tukaj. V veselje mi je biti del tako neverjetnega kluba. Rad bi se zahvalil tudi Pepu, Txikiju Begiristain in trenerskemu štabu, tako za način, kako so mi pomagali, da sem se razvijal kot igralec, kot za to, da me spodbujajo, da še naprej napredujem," je ob podaljšanju pogodbe dejal Mahrez.