Joel Matip je v zadnjih sekundah tekme z avtogolom podaril zmago Tottenhamu. Foto: Reuters
Joel Matip je v zadnjih sekundah tekme z avtogolom podaril zmago Tottenhamu. Foto: Reuters

Na osrednji tekmi 7. kroga angleškega nogometnega prvenstva je Liverpool ostal kar brez dveh igralcev. Curtis Jones je bil izključen v 26. minuti, Diogo Jota (v dveh minutah je prejel dva rumena kartona!) v 69. Vseeno je kazalo, da bodo redsi zdržali in osvojili točko, toda v 96. minuti, tik pred iztekom sodnikovega dodatka, je po predložku Pedra Porra žogo v lastno mrežo poslal branilec Joel Matip in Tottenham je prvič po letu 2017 ugnal Liverpool.

"Nisem še doživel tekme s tako nepoštenimi okoliščinami in takšnimi norimi odločitvami," je bil razočaran trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Sorodna novica Prva poraza Cityja in Liverpoola, ki so mu nepravilno razveljavili zadetek

Še vedno odmeva 34. minuta, ko je Liverpool (takrat že z igralcem manj) zatresel Tottenhamovo mrežo, a je bil zadetek Luisa Diaza po posredovanju VAR-a razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Sodniška organizacija je po tekmi priznala, da je šlo za "človeško napako" in da bi moral biti gol priznan. Zaradi napake so Darrena Englanda začasno suspendirali, tako da na nedeljski tekmi med Nottingham Forestom in Bredfordom ne bo opravljal vloge četrtega sodnika.

"Ogromna napaka, ki so jo vsi takoj opazili," je na BBC-ju dejal nekdanji nogometni zvezdnik Alan Shearer.

Da sistem VAR ni nezmotljiv, je že nekaj časa znano, še vedno je namreč precej odvisno od interpretacije ljudi, ki sedijo v VAR-sobi. Tottenhamov trener Ange Postecoglou pravi, da "nikoli ni bil oboževalec VAR-a, saj zapleta nekatera področja nogometne igre, za katera smo mislili, da so bila v preteklosti precej jasna. Nogomet je bil vedno prežet s spornimi sodniškimi odločitvami, a smo vsi sprejeli, da je to del igre, saj je v ozadju človek."