Veselje Vincenta Kompanyja in kapetana Jacka Corka. Foto: Reuters
Veselje Vincenta Kompanyja in kapetana Jacka Corka. Foto: Reuters

Varovanci nekdanjega kapetana Manchester Cityja, Belgijca Vincenta Kompanyja, so si že sedem tekem pred koncem zagotovili preboj med elito. To jim je uspelo po gostujoči zmagi nad Middlesbroughom z 2:1. Za zmago sta na Riversidu zadela Ashley Barnes in Connor Roberts.

Na lestvici ima Burnley po 39 tekmah zdaj 87 točk, tretji Luton pa jih je po 40 dvobojih zbral 68 in ne more več ujeti Kompanyjevih mož. Blizu napredovanja je tudi Sheffield United, ki je zbral 76 točk in zaseda drugo mesto. Ekipe od tretjega do šestega mesta se bodo po koncu rednega dela sezone s 46 tekmami nato za zadnje mesto v angleškem prvenstvu borile v play-offu.

Burnley je neporažen zadnjih 19 tekem, v sezoni pa je izgubil le dvakrat ob 12 neodločenih izidih. Moštvo je bilo pred tem šest sezon del Premier lige, po izpadu pa so na klop pripeljali Kompanyja. Klub je moral po ameriškem prevzemu leta 2020 ob izpadu plačati več kot 70 milijonov evrov dolgov, zaradi česar so bili prisiljeni prodati številne nosilce igre. Kompany je nato sestavil moštvo in izkoristil dobre vezi z Manchester Cityjem in poznavanje belgijskega nogometa za številne poceni nakupe, še dodaja.