Matthijs de Ligt se znova seli. Foto: EPA
Matthijs de Ligt se znova seli. Foto: EPA

Klub ni razkril, koliko je odštel za igralca, britanski mediji pa poročajo, da je dvojec na Old Trafford prišel za skupaj 70 milijonov evrov. 25-letni nizozemski reprezentant de Ligt je z rdečimi vragi sklenil petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

"Takoj ko sem slišal, da me želi Manchester United, sem začutil navdušenje nad priložnostjo za nov izziv v tako zgodovinskem klubu," je dejal osrednji branilec, ki je že osvojil prvenstvene naslove v treh različnih državah z Ajaxom (Nizozemska), Juventusom (Italija) in Bayernom (Nemčija).

Leto dni starejši Mazraoui je podpisal štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni. "Ten Hag je odigral pomembno vlogo pri mojem razvoju kot igralca, zato je vznemirljivo, da sem spet skupaj z njim, ko vstopam v najboljša leta svoje kariere," je dodal bočni branilec.

Oba sta plod Ajaxove nogometne šole, pri nizozemskem velikanu sta igrala pot vodstvom ten Haga, ko je ta prišel do polfinala Lige prvakov. Tudi Mazraoui je rojen na Nizozemskem, a igra za Maroko.