Niclas Füllkrug se je izkazal na domačem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Niclas Füllkrug se je izkazal na domačem evropskem prvenstvu. Foto: EPA

"Mislim, da je angleška liga najboljša na svetu, in pravi čas je, da se preselim v Anglijo in igram za velik klub, kot je West Ham," je za klubsko spletno stran dejal Füllkrug, ki Dortmund zapušča po eni sezoni. V finalu Lige prvakov proti madridskemu Realu na Wembleyju je v prvem polčasu pri izidu 0:0 zadel vratnico. Kraljevi klub je nato osvojil lovoriko z 2:0.

Füllkrug se je dokazal pri Werderju iz Bremna, nato pa se je preselil v Dortmund, kjer je konkurenca v napadu zelo velika. Na domačem evropskem prvenstvu je dosegel dva zadetka. Na vseh tekmah je vstopil s klopi, proti Švici v Frankfurtu je izenačil z glavo v 92. minuti (1:1) in Nemčiji zagotovil prvo mesto v skupini A. Na tekmi četrtfinala proti Španiji v Stuttgartu je imel tri velike priložnosti, a mu ni uspelo zatresti mreže.

Tudi Moukoko na izhodnih vratih
Borussia je že pred tem iz Stuttgarta pripeljal novega napadalca Serhouja Guirassyja, a v klubu po Füllkrugovem odhodu iščejo še enega, posebej zaradi tega, ker je na izhodnih vratih tudi 19-letni Youssoufa Moukoko. Nadarjeni najstnik naj bi se preselil v Marseille, zanj naj bi se zanimal tudi Lille.

Rumeno-črni, ki imajo med napadalci tudi Sebastiena Hallerja, se zanimajo predvsem za prihod Maximiliana Beierja iz Hoffenheima.