Christian Norgaard je potrdil presenetljivo zmago Brentforda. Foto: AP
Christian Norgaard je potrdil presenetljivo zmago Brentforda. Foto: AP

Izbranci Thomasa Franka so bili izjemno motivirani, prikazali so odlično predstavo. Presegli so pričakovanja in navdušili 16.479 gledalcev na stadionu Community.

Canos kronal odlično igro Brentforda
Brentford je bil zelo nevaren že na začetku tekme. Mbeumo Pablo Mari je v 12. minuti ušel obrambi topničarjev in stresel vratnico. V 22. minuti je Jamajčan Ethan Pinnock podal do Sergija Canosa, Španec pa je z leve strani matiral Bernda Lena ob bližnji vratnici.

Sergi Canos je sredi prvega polčasa dosegel zgodovinski prvi zadetek Brentforda v Premier ligi. Foto: AP
Sergi Canos je sredi prvega polčasa dosegel zgodovinski prvi zadetek Brentforda v Premier ligi. Foto: AP

Gostje neučinkoviti v drugem polčasu
V drugem polčasu je Arsenal zaigral malce bolje. Najlepšo priložnost je imel Emile Smith Rowe v 51. minuti, ko je zgrešil iz ugodnega položaja. Tudi Gabriel Martinelli z glavo ni bil natančen.

V 71. minuti je vstopil Mads Bech Sörensen, ki je dve minuti zatem iz avta podal v kazenski prostor. Vratar Leno je obstal v gneči, Danec Christian Norgaard pa je žogo z glavo poslal v mrežo.

Raya s parado zaustavil strel Pepeja
Tri minute pred koncem zapretil Nicolas Pepe, a se je z izjemno parado izkazal David Raya.
Arsenal je imel prednost v posesti (65:35 %), prišel do večjega števila strelov (22:8, v okvir 4:3), a ni zadel niti enkrat.

Emile Smith Rowe je imel lepo priložnost za izenačenje na začetku drugega polčasa. Foto: AP
Emile Smith Rowe je imel lepo priložnost za izenačenje na začetku drugega polčasa. Foto: AP

Arteta: Zelo smo razočarani, nismo si zaslužili zmage
"Mi smo odigrali na najvišji ravni, naši navijači pa si zaslužijo oceno 10+. Vzdušje je bilo neverjetno. Za nami je dolgo potovanje, ni bilo lahko priti v Premier ligo. Zaslužili smo si zmago na prvi tekmi. Nismo se ustrašili slavnega tekmeca. Pogumno smo igrali, vsi so se izkazali," je bil navdušen trener Brentforda Frank.

"Zelo smo razočarani, saj smo želeli uspešno začeti novo sezono. Nismo si zaslužili zmage. Imamo veliko mladih fantov, ki še nimajo dovolj izkušenj v Premier ligi. Zelo se je poznala, da sta manjkala Aubameyang in Lacazette, ki sta zbolela. Zavedam se, da navijači ne bodo zadovoljni. Upam, da bomo že naslednji teden prikazali pravi obraz," je povedal trener Arsenala Mikel Arteta.

Brentford je postal šele sedmi klub, ki je slavil ob debitantskem nastopu med angleško elito.

Vestergaard v Leicester, Willock k Newcastlu
Leicester je okrepil obrambo z danskim reprezentantom Jannikom Vestergaardom (prej Southampton). 29-letni Vestergaard bo v Leicestru ostal do leta 2024, njegov prestop pa je vreden slabih 18 milijonov evrov.

Novi član Newcastla je postal 21-letni vezist Joe Willock, ki je bil član vseh mladinskih selekcij Anglije. Arsenal je prejel 21 milijonov evrov.


1.krog:
BRENTFORD ‒ ARSENAL 2:0 (1:0)
Canos 22., Norgaard 73.

Brentford: Raya, Ajer (71./Bech Sörensen), Jansson, Pinnock, Canos, Onyeka (80./Bidstrup), Nörgaard, Janelt, Henry, Mbeumo (86./Forss), Toney.

Arsenal: Leno, Chambers (81./Nuno Tavares), White, Pablo Mari, Tierney, Lokonga, Xhaka, Pepe, Smith Rowe, Gabriel Martinelli (71./Nelson), Balogun (59./Saka).

Sodnik: Michael Oliver


Sobota ob 13.30:
MANCHESTER UNITED ‒ LEEDS

Ob 16.00:
BURNLEY ‒ BRIGHTON
CHELSEA ‒ CRYSTAL PALACE
EVERTON ‒ SOUTHAMPTON
LEICESTER ‒ WOLVERHAMPTON
WATFORD ‒ ASTON VILLA

Ob 18.30:
NORWICH ‒ LIVERPOOL

Nedelja ob 15.00:
NEWCASTLE ‒ WEST HAM

Ob 17.30:
TOTTENHAM ‒ MANCHESTER CITY