Mason Mount je vse od šestega leta nosil modri dres, zdaj pa ga bo zamenjal za rdečega. Foto: Reuters
Mason Mount je vse od šestega leta nosil modri dres, zdaj pa ga bo zamenjal za rdečega. Foto: Reuters

Mount je otrok Chelseaja, za katerega je v Premier ligi na 129 tekmah prispeval 27 golov in 22 podaj. Z Londončani je leta 2021 osvojil Ligo prvakov, v finalu je v Portu podal do Kaia Havertza, ki je dosegel odločilni zadetek proti Manchester Cityju (1:0). Za reprezentanco Anglije je zbral 36 nastopov.

Maddison iz Leicestra k Tottenhamu
Tottenham se je dogovoril za sodelovanje z vezistom Jamesom Maddisonom, ki je prišel iz Leicestra. 26-letni angleški reprezentant bo podpisal petletno pogodbo v vrednosti 40 milijonov funtov oziroma 46,3 milijona evrov.

Maddison je kariero začel pri Coventry Cityju, preden se je januarja 2016 pridružil Norwich Cityju. Leta 2018 se je preselil v Leicester in v petih sezonah zbral 203 nastope, dosegel 55 golov in pomagal zasedbi osvojiti Pokal FA. V pretekli sezoni, ko je Leicester izpadel iz Premier lige, je dosegel 10 golov.

Gre za tretjo poletno okrepitev Tottenhama. Krilni igralec Dejan Kuluševski, ki je bil posojen iz Juventusa, je bil odkupljen za stalno, vratar Guglielmo Vicario pa se je pridružil iz Empolija.

Harry Kane s Tottenhamom ni osvojil nobene lovorike, zato si želi novega izziva in Bayern je pokazal velik interes. Foto: Reuters
Harry Kane s Tottenhamom ni osvojil nobene lovorike, zato si želi novega izziva in Bayern je pokazal velik interes. Foto: Reuters

Kane blizu selitvi na Allianz Areno
Še naprej se vrstijo ugibanja in špekulacije o prihodnosti zvezdnika Harryja Kana, ki vstopa v zadnje leto pogodbe. Bayern se je s kapetanom angleške reprezentance dogovoril o osebnih pogojih, vendar je Tottenham prvotno ponudbo v vrednosti 70 milijonov evrov zavrnil.

Kanov tabor naj bi odobril prestop, toda Bayern potrebuje dogovor o plačilu s Tottenhamom, da ga zapečati. Vodstvo Spursov zahteva vsaj 100 milijonov evrov.

Kim naj bi v obrambi zamenjal Hernandeza
Pri serijskih nemških prvakih so dosegli dogovor o podpisu pogodbe z branilcem Napolija Min Jae Kimom. Igralec ima odpustno klavzulo postavljeno pri znesku 58 milijonov evrov. Isto vsoto Bayern zahteva od Paris Saint-Germaina, da izpusti in Parižanom preda svojega branilca Lucasa Hernandeza. Oba posla naj bi bila objavljena prihodnji teden.

Kim ima pogodbo z Napolijem, ki je v prejšnji sezoni osvojil prvi naslov v Serie A po letu 1990, podpisano do junija 2025.