Antoine Griezmann. Foto: EPA
Antoine Griezmann. Foto: EPA

Kot je med prvimi poročal italijanski Sky, sta se kluba dogovorila za posojo do junija 2022, potem pa lahko Madridčani francoskega zvezdnika odkupijo za 40 milijonov evrov.

Novico so potrdili vsi vpleteni, Barcelona, Atletico kot tudi Griezmann.

30-letni napadalec se tako vrača v ekipo Diega Simeoneja, potem ko jo je leta 2019 zapustil za 120 milijonov evrov. Pred tem je Griezmann igral še za Real Sociedad.

Z Atleticom je osvojil španski superpokal (2014), Evropsko ligo (2017/18), evropski superpokal (2018), bil pa je tudi finalist lige prvakov (2015/16). Z Barcelono pa je osvojil pokalno tekmovanje 2020/21.

S francosko reprezentanco je postal svetovni prvak 2018 in evropski podprvak 2016.

Ronaldo tudi uradno pri Manchestru

Prestop iz Juventusa je vreden 15 milijonov evrov ter še osem milijonov za dodatke za uspehe. Približno toliko naj bi znašala tudi letna plača enega najboljših nogometašev doslej. Z Manchestrom je podpisal za dve leti.

Ob podpisu pogodbe je 36-letni Portugalec na Instagramu zapisal.

"Vsi, ki me poznajo, vedo za mojo neskončno ljubezen do Manchester Uniteda. Leta, ki sem jih preživel v tem klubu, so bila neverjetna in skupna pot je bila napisana z zlatimi črkami v zgodovini te velike in izjemne institucije."

"Ne znam opisati svojih čustev, zdaj ko je moja vrnitev na Old Trafford uradna. Kot da bi se mi uresničile sanje. Tudi ko sem igral proti Manchester Unitedu, sem s tribun čutil navijaško ljubezen in spoštovanje. Iz tega so 100-odstotno narejene sanje."

"Moje prvo prvenstvo, moj prvi pokal, moj prvi vpoklic v državno reprezentanco, moja prva Liga prvakov, moj prvi zlati čevelj in moja prva zlata žoga so rojeni s posebno zvezo med mano in rdečimi vragi. Zgodovina je bila spisana v preteklosti in zgodovina bo napisana še enkrat. Dajem svojo besedo."

"Sem tukaj!
Sem spet tam, kamor spadam!
Naj se zgodi še enkrat!
PS: Sir Alex, to je zate ..."

Kean kot nadomestilo za Ronalda

Moise Kean se vrača v Juventus, potem ko je lani na posoji pri PSG-ju potrdil talent, ki ga je kazal že kot mladoletnik pri Torinčanih. Foto: Reuters
Moise Kean se vrača v Juventus, potem ko je lani na posoji pri PSG-ju potrdil talent, ki ga je kazal že kot mladoletnik pri Torinčanih. Foto: Reuters

Italijanski reprezentant Moise Kean se iz Evertona vrača v Juventus, je po potrditvi prestopa Ronalda v Manchester United sporočil italijanski nogometni prvoligaš iz Torina. 21-letnik bo dve leti igral kot posojen igralec, potem bo lahko pogodba, ki naj bi bila vredna 20 milijonov evrov, postala trajna.

Napadalec, ki je bil rojen staršem iz Slonokoščene obale v Italiji, je bil že kot mladinec član Juventusa, potem ko je bil posojen Veroni, pa je poleti 2019 sledil prestop v Everton, kjer je na 32 tekmah dosegel le dva gola. Zato so ga lani Angleži posodili Paris Saint-Germainu, kjer pa je dosegel 17 golov v 41 nastopih.

Vlašić iz Moskve v London

Hrvaški nogometni reprezentant Nikola Vlašić se iz CSKA Moskve seli v West Ham, petletna pogodba pa naj bi bila po poročanju nemške tiskovne agencije DPA vredna 34 milijonov evrov. 23-letni Vlašić, sicer mlajši brat slovite hrvaške atletinje Blanke Vlašić, je bil lani izbran za najboljšega igralca ruske prve lige.

Vlasić je za ekipo iz ruske prestolnice zbral 33 golov na 108 tekmah. Iz domačega Hajduka Split je leta 2017 prestopil v Everton, naslednje leto pa je odšel v CSKA, kjer je prvo sezono igral kot posojen igralec. Pri belih s Poljuda je igral od leta 2010 do 2017, prva štiri leta v mladinskih ekipah.

Henderson podaljšal zvestobo z Liverpoolom

Angleški nogometni velikan Liverpool je sporočil, da je podaljšal pogodbo s svojim kapetanom Jordanom Hendersonom, ki že deset let igra za rdeče, in z njimi tudi doživel renesanso pod taktirko Jürgena Kloppa. Rdeči iz Anfielda, ki so zadnjo od šestih klubskih lovorik za zmago v Ligi prvakov osvojili v sezoni 2018/19, podrobnosti pogodbe niso pojasnili.

31-letni Jordan Henderson je za Liverpool od leta 2011 na 394 tekmah dosegel 30 golov in v tem času osvojil pet lovorik, poleg lige prvakov je osvojil še angleško prvenstvo, ko je Liverpool v pandemskem letu končno spet postal prvak, in ligaški pokal, evropski superpokal in svetovni klubski naslov.

Liverpool je Hendersonov tretji klub, kariero je začel v Sunderlandu, leta 2009 pa je bil na kratko posojen Coventry Cityju.

James za 29 milijonov iz Uniteda v Leeds

Angleški mediji poročajo, da je prestopil tudi Daniel James, ki se iz Manchester Uniteda za pet let seli k Leedsu za 29 milijonov evrov, odškodnina pa lahko še naraste. Krilni nogometaš je k Unitedu prišel leta 2019 iz Swanseaja za 17,5 milijona evrov.

Cucurella iz Getafeja v Brighton

Brighton & Hove Albion je potrdil prihod španskega reprezentanta Marca Cucurelle iz španskega prvoligaša Getafeja. Triindvajsetletnik, ki lahko igra na levem bočnem položaju ali v zvezni vrsti, je podpisal pogodbo do junija 2026, poroča spletna stran angleškega kluba. V klubu podrobnosti prestopa niso razkrili, mediji pa poročajo, da so Angleži zanj odšteli 18 milijonov evrov.

Barcelona: Busquets in Alba pristala na znižanje plače

Barcelona je sporočila, da sta Sergio Busquets in Jordi Alba pristala na znižanje plače z namenom, da klub lahko registira Sergia Agüera in tako ostane v območju finančnega fair playa. Pred časom je enako potezo naredil Gerard Pique in Barcelona je takrat registrirala Memphisa Depaya, Erica Garcio in Reya Manaja.

Real Madrid: Iz Rennesa prišel najstnik Camavinga

Real Madrid je potrdil, da je iz francoskega Rennesa pripeljal nadarjenega vezista Eduarda Camavingo. 18-letnik je s kraljevim klubom podpisal šestletno pogodbo. Za Camavingo se je zanimalo še nekaj klubov, med njimi tudi PSG in Manchester United. Madridčane bo stal 31 milijonov evrov in še devet milijonov bonusa. Tako je to eden najdražjih prestopov v zgodovini Rennesa po Ousmanu Dembeleju v Dortmund leta 2016 (35 milijonov evrov) in Ismaili Sarrju v Watford leta 2019 (med 30 in 38 milijoni evrov z bonusom).

Leipzig se je okrepil z mladeničem Barcelone

Leipzig, pri katerem igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, je svoje vrste okrepil z 18-letnim Ilaixom Moribo, do zdaj članom Barcelone. Za nadarjenega gvinejskega vezista, ki je podpisal pogodbo do poletja 2026, je Leipzig plačal 15 milijonov evrov.

Iz Barcelone odšel še en mlad igralec

Barcelona je prodala še enega igralca. V Tottenham je za 25 milijonov evrov odšel brazilski branilec Emerson Royal. S Spursi je podpisal pogodbo do junija leta 2026.