Dominik Szoboszlai je bil leta 2020 izbran tudi za madžarskega športnika leta. Foto: EPA
Dominik Szoboszlai je bil leta 2020 izbran tudi za madžarskega športnika leta. Foto: EPA

22-letni vezist ne bo igral v Ligi prvakov v prihodnji sezoni, saj je Liverpool v Premier ligi končal na petem mestu in bo igral v Evropski ligi. Leipzig je zasedel tretje mesto v Bundesligi, drugič zapored pa je osvojil nemški pokal. V finalu je 3. junija v Berlinu premagal Eintracht iz Frankfurta, končni izid je pet minut pred koncem postavil prav Szoboszlai.

Madžar je v pretekli sezoni blestel pod vodstvom Marca Roseja, s katerim sta odlično sodelovala že v Salzburgu. S prejšnjim trenerjem Domenicom Tedescom se ni dobro razumel, potem pa je prišel Rose. Szoboszlai je v pretekli sezoni v Bundesligi dosegel 10 zadetkov in prispeval še 13 podaj.

Za Madžara se je zanimal tudi Newcastle. Liverpool je tako potrdil drugo okrepitev v novi sezoni, Alexis Mac Allister je prišel iz Brightona.

Portugalski napadalni vezist Fabio Carvalho se bo preselil v Leipzig. Za eno leto ga bo rdečim bikom posodil Liverpool. 20-letni Portugalec je v prejšnji sezoni na 21 tekmah dosegel dva zadetka.

Liverpool Carvalha posodil rdečim bikom
Carvalho je bil do leta 2013 del Benficine akademije, nato pa se je z družino preselil v Anglijo, kjer se je po enem letu v Balhamu pridružil mladinski ekipi Fulhama. Maja 2020 je podpisal prvo profesionalno pogodbo.

V sezoni 2021/22 je za Fulham v drugi ligi zbral 36 nastopov in vpisal 10 golov ter osem podaj, klub pa si je zagotovil vrnitev med elito. Tisto poletje ga je nato kupil Liverpool.

"Za mladega igralca je to velik korak, da se iz Anglije preselim v Bundesligo in Leipzig. Pridružujem se močni ekipi, ki je bila v zadnjih letih zelo uspešna. Zdaj želim pomagati pri nadgradnji tega in se veselim novega izziva," je za klubsko spletno stran dejal Portugalec.