Ever Banega in Angel Di Maria sta zrežirala zmago Argentine. Foto: Reuters
Ever Banega in Angel Di Maria sta zrežirala zmago Argentine. Foto: Reuters

nogometnem prvenstvu se je končal prvi krog predtekmovanja. V skupini D je Argentina brez Lionela Messija premagala aktualnega prvaka Čile (2:1).

Messi zaradi zdravstvenih težav za Argentino ni zaigral. Argentinski mediji so navdušeni po uvodni predstavi reprezentance, ki ni bila južnoameriški prvak že od leta 1993.

Banega in Di Maria lepo kombinirala
Prvi zadetek na tekmi je dosegel Angel Di Maria. Ever Banega je ukradel žogo Charlesu Aranguizu in v ogenj poslal Di Mario, ki je žogo lepo sprejel in vratarja Claudia Brava premagal ob bližnji vratnici. Argentinci so vodstvo podvojili po slabi uri igre, ko se je med strelce vpisal še Banega. Novopečeni član Interja - v prejšnji sezoni je še branil barve Seville - je po podaji Di Marie sprožil z leve strani, žoga se je rahlo odbila od Mauricia Isle in pretentala Brava.

Feunzalida kaznoval napako Romera
Čilencem, ki so na zadnjem južnoameriškem prvenstvu v finalu po izvajanju enajstmetrovk premagali prav Argentince, je v sodnikovem dodatku uspelo zaostanek prepoloviti - v 93. minuti je napako vratarja Sergia Romera kaznoval rezervist Jose Fuenzalida -, a za morebitno vrnitev jim je zmanjkalo časa.

Copa America, skupina D, 1. krog:
PANAMA - BOLIVIJA (Orlando) 2:1 (1:0)
Perez 11., 87.; Arce 54.

ARGENTINA - ČILE (San Francisco) 2:1 (0:0)
Di Maria 51., Banega 59.; Fuenzalida 90.