Cesc Fabregas bo manjkal na torkovi tekmi na stadionu Emirates. Foto: EPA
Cesc Fabregas bo manjkal na torkovi tekmi na stadionu Emirates. Foto: EPA
Franck Ribery in Uli Höness
Uli Höness si na vsak način želi zadržati Francka Riberyja, a bo to zelo težko brez odmevnega uspeha v Ligi prvakov. Foto: EPA
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli se zaveda, da je Fiorentina brez možnosti za visoka mesta v Serie A, zato vse stavi na torkovo tekmo proti Bayernu. Foto: EPA

Ob sobotni zmagi nad Burnleyjem si je Fabregas obnovil poškodbo kite v podkolenskem zgibu. "Zdravniške preiskave so potrdile, da ni nobene možnosti, da bi lahko v torek zaigral. Morda se vrne naslednji konec tedna. Imamo zelo močno ekipo, ki lahko doma premaga vsakogar," je dejal trener topničarjev Arsene Wenger, ki ne bo mogel računati na branilca Williama Gallasa (meča)

Bavarci z Riberyjem in Robbnom
Bayern bo v Firencah branil minimalno prednost z Allianz Arene. Franck Ribery v soboto v Kölnu (1:1) v prvem polčasu ni igral, po zaostanku Bavarcev pa je stisnil zobe. Poškodba gležnja ga še vedno muči, a tudi v torek zvečer naj bi zelo pomembnem srečanju zaigral. Na desni strani bo igral Arjen Robben, ki ga v Kölnu ni bilo zaradi gripe.

Tekma lahko odloča o usodi francoskega virtuoza
Predsednik Uli Hoeness se zaveda, da je to izjemno pomembna tekma. "Če se uvrstimo naprej, imam dober občutek, da bi lahko Franck podaljšal z nami. V primeru gladkega poraza in izpada bo skoraj zagotovo poleti zapustil München," je dejal dolgoletni menedžer 21-kratnih nemških prvakov. Madridski Real se je že lani poleti ogrel za Riberyja, pogajanja se bodo nadaljevala spomladi, Bayern pa si ga na vsak način želi zadžati, a brez soildnega dosežka v Ligi prvakov bo to nemogoče.

Bayern je prvo tekmo dobil z 2:1, potem ko je Miroslav Klose zadel v predzadnji minuti iz očitnega prepovedanega položaja. Norveški sodnik Tom Henning Övrebö in njegov pomočnik nista videla, da je najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva stal meter in pol v "ofsajdu".

Številne težave v obrambi
Velike težave ima trener Louis van Gaal v obrambni vrsti. Martin Demichelis si je zlomil ličnico na prijateljski tekmi med Nemčijo in Argentino v sredo, ko ga je v obraz nenamerno s kolenom zadel Michael Ballack. Manjkal bo tudi Diego Contento, ki si je v Kölnu poškodoval koleno. Priložnost bo verjetno dobil Hamit Altintop, ki je sicer vezist. Morda bo Philipp Lahm zaigral levo, Danijel Pranjić pa desno.

Fiorentina še nikoli ni bila v četrtfinalu
"To je za nas tekma sezone. Fiorentina se še nikoli ne prebila med najboljših osem v Evropi. Vsi se zavedamo izjemne priložnosti," je dejal trener vijoličastih Cesare Prandelli.

Novembra 2008 je bilo v Firencah v skupinskem delu Lige prvakov 1:1. Bayern je neporažen že 18 tekem zapored, Firentina pa je izgubila sedem izmed zadnjih desetih tekem.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
ARSENAL - PORTO 1:2

FIORENTINA - BAYERN 1:2

Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - LYON 0:1

MANCHESTER UNITED - MILAN 3:2

Torek, 16. marca, ob 20.45:
SEVILLA - CSKA MOSKVA 1:1

CHELSEA - INTER 1:2

Sreda, 17. marca, ob 20.45:
BARCELONA - STUTTGART 1:1

BORDEAUX - OLYMPIACOS 1:0

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.