Foto:
Foto:
Se bodo igralci Reala veselili tudi v Torinu?
Thierry Henry je v zastrašujoči formi, tokrat je Portsmouthu zabil hat-trick.
Bayer bo moral biti razpoložen v napadu.
Bo Saviola rešitelj Monaca?

Psihološka prednost je na strani njunih tekmecev. Real želi maščevanje izpred dveh let, Bayernu pa leži Otok, kjer je bil nazadnje poražen pred skoraj 20 leti. Adut topničarjev in Italijanov bo napad. Henry je na zadnji tekmi angleškega prvenstva dosegel hat-trick, trener Juveta Cappelo pa je dobro uskladil igro s tremi napadalci.

Real bo v Torinu pred hudo preizkušnjo. Naslov v španskem prvenstvu se jim je oddaljil, prvi cilj je tako Evropa. V prid Špancem govori statistika: proti Juventusu imajo 7 zmag in 4 poraze, na 3 od zadnjih 5 gostovanj na Apeninskem polotoku so slavili. Juve bo oslabljen na sredini (brez Pavla Nedveda in Manueleja Blasija).

Španci še dobro pomnijo poraz pred dvema letoma, ko jih je Stara dama doma premagala s 3:1. Po porazu se je z mesta trenerja moral posloviti Vicente Del Bosque, uprava Madridčanov pa je nato temeljito prenovila obrambo. Iz Rima je prišel Walter Samuel, nedavno pa iz Evertona še Thomas Gravesen, ki ima obrambne naloge.

Fabio Capello je zadnji dve tekmi v italijanskem prvenstvu igral s tremi napadalci (Del Piero-Trezeguet-Ibrahimovic) in dvakrat slavil, nazadnje v vročem Rimu. Zmagovito formulo v napadu namerava uporabiti tudi proti španskim nogometašem.

Navijače Reala je na zadnji prvenstveni tekmi razveselil Ronaldo, ki je prekinil niz osmih tekem brez zadetka. V Torinu mu bo družbo v ospredju delal Raul. Če bi španski reprezentant zadel v polno, bi bil prvi igralec s 50 zadetki v Ligi prvakov, postavil pa bi tudi nov klubski rekord v zadetkih v evropskih pokalih, saj bi prehitel legendarnega Alfreda Di Stefana.

Wenger verjame v uspeh
Trener Arsenala Wenger se zaveda, da proti Bayernu klavrna obramba kot na prvi tekmi ne pride v poštev. "Proti Bayernu moramo pokazati psihično stabilnost. Prepričan sem, da nam lahko uspe," je pred tekmo optimističen francoski strateg.

Uspeh topničarjev bo na ramenih napadalcev, saj bodo morali Bavarce premagati za najmanj dva gola. Bayern si je nazadnje to dovolil v Madridu v sezoni 2001/02. Samozavest daje Nemcem podatek, da so v Angliji nazadnje izgubili pred 20 leti.

"Z Oliverjem Kahnom, Luicom, Robertom Kovačem in Martinom Demichelisom" delujemo trdno v obrambi. Zelo težko nam bodo dali zadetek," napoveduje trener Felix Magath.

Bayern naj bi tekmo začel z enim napadalcem (Claudio Pizarro), saj Roy Makaay zaradi poškodbe ne bo nastopil. Magath bo lahko računal tudi na Michaela Ballacka.

Aughentaler: Če bi dali gol v prvem polčasu ...
Bayer je v rednem delu Lige prvakov na 3 tekmah doma vedno zadel po 3 gole. Slabe izkušnje imajo "farmacevti" z angleškimi klubi. Izgubili so zadnjih 5 srečanj z Angleži. Z uspehom proti nemškim klubom pa se v gosteh ne more pohvaliti Liverpool: 10 tekem brez zmage.

Bayerju v nemškem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Trenutno so na sedmem mestu, povrh tega pa je poškodovanih še pet igralcev. Kljub slabemu vzdušju v slačilnici trener Klaus Augenthaler računa na napredovanje: "Liverpool tudi ne blesti najbolj zadnje čase. Če bomo dali gol v prvem polčasu, je vse mogoče."

PSV se dobro znajde na francoskih tleh
Monaco bo moral za uspeh dvigniti nivo igre na tistega iz predtekmovanja, ko so bili prvi v skupini. Francozi so dobili 9 od zadnjih 10 domačih tekem v Ligi prvakov, brez uspeha so bili prav proti PSV-ju (1-1 leta '03). Eindhoven se zadnje čase dobro znajde na francoskih tleh. Neporaženi so zadnje tri tekme.

Prvi mož Monaca Didier Dechamps je bil dobre volje na novinarski konferenci pred srečanjem: "V zadnjem času ne igramo najbolje, to pa zato, ker smo hranili moči za PSV."

Sreda ob 20.45:                    *  
JUVENTUS - REAL MADRID            0:1
BAYER LEVERKUSEN - LIVERPOOL 1:3
MONACO - PSV EINDHOVEN 0:1
ARSENAL - BAYERN 1:3 * - izidi prvih tekem