Zlatan Ibrahimović je dvakrat zadel na stadionu Emirates. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je dvakrat zadel na stadionu Emirates. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas je takole izsilil 11-metrovko, s katere je postavil končni izid. Foto: Reuters
Manuel Almunia
Manuel Almunia je blestel na začetku tekme. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas je ob koncu prvega polčasa prejel rumeni karton in na povratni tekmi prihodnji torek ne bo mogel igrati. Foto: Reuters
Thierry Henry
Thierry Henry je igral zadnjih 15 minut in požel velik aplavz navijačev Arsenala, katerega dres je nosil vrsto let. Foto: Reuters
Diego Milito
Diego Milito je bil edini strelec v Milanu. Foto: Reuters
Igor Akinfejev
Igor Akinfejev je preprečil višji poraz CSKA-ja. Foto: EPA

Na Emiratesu, kjer je pred tekmo močno deževalo, sta igrali ekipi, ki gojita napadalen in atraktiven nogomet. Srečanje je povsem upravičilo napovedi pred tekmo, da bomo gledali sijajno predstavo. Barcelona je že vodila z 2:0, gostitelji pa so nato vendarle uspeli izenačiti.
"Dvojček" Ibrahimovića
V 46. in 59. minuti je goste v visoko vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović. Najprej je po dolgi podaji Gerarda Piqueja iz svoje polovice igrišča z desne strani kazenskega prostora lepo lobal Manuela Almunio. Ta je prehitro stekel iz vrat, potem ko je ob švedskem napadalcu zamudil Alex Song. "Ibra" je 13 minut pozneje ponovil vajo, ko je bila akcija zelo podobna, le da mu je tokrat podal Xavi, Šved pa je žogo "zabil" pod prečko.
Sumljivo dosojena 11-metrovka za Arsenal
Arsenal je do remija prišel v zadnjih 20 minutah. V 69. minuti je po lepi akciji celotnega moštva in podaji Nicklasa Bendtnerja mrežo prvi zatresel rezervist Theo Walcott, ki je prodrl v kazenski prostor po desni strani in spustil žogo pod Victorjem Valdesom. Vratar Barcelone bi brez dvoma lahko bolje posredoval.
Pet minut pred koncem je s sumljivo dosojene 11-metrovke izid poravnal Fabregas. Na strel z bele točke je sodnik Massimo Busacca pokazal, ko se je Fabregas zapletel s Carlesom Puyolom in padel. Po ogledu počasnega televizijskega posnetka je bilo razvidno, da Barcelonin branilec, ki je za nameček prejel še rdeči karton, ni naredil prekrška.
Na povratni tekmi prihodnji torek zaradi parnega rumenega kartona ne bo mogel igrati niti Puyolov partner v osrednji branilski vrsti "blaugrane" Pique. Pri angleškem predstavniku bo zaradi kazni manjkal Fabregas, ki je bil zaradi poškodbe kolena vprašljiv že za prvo tekmo, a je pravočasno okreval.

Silovit začetni pritisk Barce
Podoben kot začetek drugega polčasa, ko je Ibrahimović ekspresno načel mrežo Arsenala, je bil že začetek prvega. Katalonci so v srečanje krenili veliko bolje in si že v uvodnih 20 minutah pripravili kopico izjemnih priložnosti. Pravzaprav je neverjetno, da je bil izid ob odmoru 0:0. Sergio Busquets, Lionel Messi, Ibrahimović in Xavi so sprožili vrsto nevarnih strelov, a je nekajkrat odlično posredoval Almunia. Najbolj se je izkazal v 15. minuti, ko je v eni akciji Barca kar trikrat streljala proti vratom Arsenala. Almunia je ustavil strela Ibrahimovića in Xavija, preden je dokončno razčistil Song.
Topničarji, ki so v prve četrt ure le redko zapustili svojo polovico igrišča, so si nato le opomogli in v 23. minuti prvič resneje ogrozili Barcelono. Nevarno je poskušal Samir Nasri, čigar strel z razdalje je za las švignil mimo leve vratnice Valdesa.
Nevarni Bendtner
V 27. minuti je Arsenal zaradi poškodbe ostal brez Andreja Aršavina. Zamenjal ga je Emmanuel Eboue. Tik pred koncem prvega polčasa je moral zaradi istega vzroka predčasno pod prho še William Gallas. V 37. minuti je Bendtner nastreljal Valdesa in v drugem poskusu vratnico, vendar je stranski sodnik že prej pravilno dvignil zastavico za nedovoljeni položaj. Danec je imel lepo priložnost v 53. minuti, ko mu je izenačenje na 1:1 preprečil Valdes, ki je bil na pravem mestu po njegovem poskusu z glavo.
Milito strelec na San Siru
Inter je bil favorit v dvoboju s CSKA-jem, ki je računal na podobno presenečenje, kot ga je pripravil proti Sevilli. Italijanski prvaki so v prvem polčasu napadali, a niso zadeli, saj so se Rusi dobro branili. Njihovo mrežo je v 65. minuti vendarle načel Diego Milito. Akcijo je začel Wesley Sneijder, podal Argentincu, ta pa je z roba kazenskega prostora po tleh natančno meril tik ob desni vratnici Igorja Akinfejeva. Slednji se je izkazal z nekaj lepimi obrambami in preprečil višji poraz, ruski branilci pa so preprečili veselje Goranu Pandevu in njegov strel izbili z golove črte.

ČETRTFINALE, prve tekme

ARSENAL - BARCELONA 2:2 (0:0)
Walcott 69., Fabregas 85./11-m; Ibrahimović 46., Ibrahimović 59.
RK: Puyol 84./Barcelona
Arsenal: Almunia, Sagna (66./Walcott), Gallas (44./Denilson), Vermaelen, Clichy, Fabregas, Song, Diaby, Nasri, Aršavin (27./Eboue), Bendtner.

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Busquets, Keita, Xavi, Messi (87./Milito), Ibrahimović (77./Henry), Pedro.

Sodnik: Massimo Busacca (Švica)
INTER - CSKA MOSKVA 1:0 (0:0)
Milito 65.

Inter: Julio Cesar, Maicon, Materazzi, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Stanković, Sneijder, Pandev (94./Mariga), Eto'o, Milito.

CSKA Moskva: Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki, Ščenikov, Šemberas, Aldonin (76./Rahimić), Honda (70./Dzagojev), Mamajev (73./Gonzalez), Krasić, Necid.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)

Povratni tekmi bosta 6. aprila.
BAYERN - MANCHESTER UNITED 2:1 (0:1)
Ribery 76., Olić 92.; Rooney 2.

LYON - BORDEAUX 3:1 (2:1)
Lisandro Lopez 10., 77./11-m, Bastos 32.; Chamakh 14.

Povratni tekmi bosta 7. aprila.