Kdo bo 21. maja dvignil najuglednejšo evropsko klubsko lovoriko? Foto: EPA
Kdo bo 21. maja dvignil najuglednejšo evropsko klubsko lovoriko? Foto: EPA
Wayne Rooney
Manchetser United je lani Romo premagal kar s 7:1. Foto: Reuters

Tako kot v lanskem četrtfinalu in letošnjih obračunih po skupinah se bosta za preboj v polfinale udarila Roma in Manchester United. Lani so Angleži na povratni tekmi premagali Rimljane kar s 7:1.

Na papirju imata najlažja tekmeca Barcelona in Chelsea. Katalonci se bodo pomerili z nemškim Schalkejem, Londončani pa s turškim Fenerbahčejem.

Na obzorju obračun Barcelona - Manchester United
V polfinalu je na obzorju veliki obračun med Manchester Unitedom in Barcelono. Chelsea (ali Fenerbahče) čaka v polfinalu zmagovalec dvoboja Arsenal - Liverpool. Slednja se bosta na začetku aprila v enem tednu pomerila kar trikrat, saj je 5. aprila na sporedu tudi obračun v Premier ligi. "Zanimivo, toda ne presenetljivo. To sem videl že večkrat," je zanimiv podatek komentiral strateg Arsenala Arsene Wenger.

Finaliste bomo dobili aprila
Prve četrtfinalne tekme bodo 1. in 2. aprila, povratne pa en teden pozneje. Polfinalni tekmi bosta 22. in 23. aprila oziroma 29. in 30. aprila. Finale bo 21. maja v Moskvi.

Zadovoljni tako pri Chelseaju kot Fenerbahčeju
Najbolj zadovoljen je bil izvršni direktor Chelseaja Peter Kenyon: "Dobro je predvsem to, da smo se izognili drugim angleškim klubom." Vezist Fenerbahčeja Ugur Boral je slutil, da bo njihov nasprotnik Chelsea: "Čutil sem, da bomo igrali s Chelseajem. Mislim, da so najslabši od vseh preostalih angleških kandidatov v letošnji Ligi prvakov. Smo talentirani, močni in pripravljeni. Ne vidim razloga, zakaj ne bi napredovali."

Rimljani grozijo rdečim vragom
Pomočnik trenerja pri Manchester Unitedu Carlos Queiroz je previden: "Težko bo, vendar imamo lepo priložnost za polfinale. Roma je precej močnejše moštvo kot lani." Podobnega mnenja je tudi športni direktor Rimljanov Daniele Prade: "Dobili smo najtežjega možnega nasprotnika, toda prav to bomo tudi mi za njih. Roma se je od lani precej dvignila in zdaj je čas, da to pokažemo."

Bayern z Getafejem
Izžrebali so tud četrt- in polfinalne pare Pokala Uefa. Prvi favorit tega tekmovanja Bayern se bo pomeril s španskim Getafejem.

Četrtfinale, prve tekme
Torek, 1. aprila, ob 20.45:

ROMA - MANCHESTER UNITED
SCHALKE - BARCELONA
Sreda, 2. aprila, ob 20.45:
ARSENAL - LIVERPOOL
FENERBAHČE - CHELSEA
Povratne tekme bodo 8. in 9. aprila.

Polfinale, prva tekma, 22. aprila:
ARSENAL/LIVERPOOL - FENERBAHČE/CHELSEA
Povratna tekma bo 30. aprila.

Polfinale, prva tekma, 23. aprila:
SCHALKE/BARCELONA - ROMA/MANCHESTER UTD
Povratna tekma bo 29. aprila.

Pokal UEFA, četrtfinale
Prve tekme, 3. aprila:

BAYER (L) - ZENIT
GLASGOW RANGERS - SPORTING
BAYERN - GETAFE
FIORENTINA - PSV
Povratne tekme bodo 10. aprila.

Polfinale, 24. aprila:
BAYERN/GETAFE - BAYER (L)/ZENIT
RANGERS/SPORTING - FIORENTINA/PSV
Povratni tekmi bosta 1. maja.

R. K.