Cesc Fabregas je kronal premoč Arsenala. Foto: EPA
Cesc Fabregas je kronal premoč Arsenala. Foto: EPA
Paolo Maldini
Paolo Maldini kar ni mogel verjeti, da se Milan poslavlja že v osmini finala. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo in  Anderson
Cristiano Ronaldo je dosegel že 6. gol v letošnji Ligi prvakov. Pri proslavljanju zadetka se mu je pridružil Anderson. Foto: Reuters
Xavi Hernandez
Xavi je matiral Arturja Boruca po lepi podaji Sylvinha z leve strani. Foto: Reuters
Volkan Demirel
Volkan Demirel si je po zadnji ubranjeni enajstmetrovki dal duška. Foto: EPA

Zmaga Wengerjevih mladcev je čista kot solza, saj so bili občutno boljši od Ancelottijeve čete, o čemer govori tudi posest žoge - 54:46. Topničarji so postali sploh prvo angleško moštvo, ki je premagalo Milan na San Siru. Pred tem so bili otoški klubi v 12 poskusih neuspešni!

Projektil Fabregasa razorožil Kalaća
Odločitev pred več kot 81.000 gledalci je padla v 84. minuti, ko je Cesc Fabregas sprožil z okoli 30 metrov in tik za desno vratnico zatresel mrežo Željka Kalaća. Španec je bil blizu zadetku že v prvem polčasu, a je njegov strel z roba kazenskega prostora ustavila prečka. Piko na i sijajni Arsenalovi predstavi je v 92. minuti postavil Emmanuel Adebayor, potem ko je "vse" napravil Theo Walcott. Londončani so imeli še nekaj priložnosti, najlepšo je v 47. minuti zapravil Philippe Senderos, ki je z nekaj metrov streljal naravnost v Kalaća.

Milan pokazal bore malo
Na drugi strani je bil Milan bleda senca lanskega šampionskega moštva. Edino omembe vredno priložnost si je priigral v 19. minuti, ko je povratnik po poškodbi Kaka lepo našel Pata, a mlademu Brazilcu poskus loba z nekaj metrov ni uspel. Rdeče-črni si tokrat napredovanja niso zaslužili.

"Tekmo smo imeli pod kontrolo. Nismo napravili nobene napake, poleg tega nas ni bilo strah napadati," je takoj po srečanju dejal strateg Arsenala Arsene Wenger.

Ronaldo mož odločitve na Old Traffordu
Manchester United si je napredovanje (1:0) zagotovil z golom Cristiana Ronalda. Portugalec je zadel v 41. minuti po "bilijardu" v kazenskem prostoru Francozov. Gostje, ki so bili v podrejenem položaju, so bili najbližje zadetku v 73. minuti, ko je Kadita zadel vratnico. Manchester je z 10. zaporedno domačo zmago v Ligi prvakv izenačil rekord Juventusa.

Barca napredovala, Messi poškodovan
Barca je še drugič ugnala Celtic. Po 3:2 na Škotskem je bilo tokrat "le" 1:0. Zmagoviti gol je padel že v 3. minuti, ko je akcijo Ronaldinha in Sylvinha atraktivno zaključil Xavi. Katalonci so bili pričakovano precej boljši nasprotnik, a je vratar Artur Boruc po vrsti ustavil poskuse Samuel Eto'oja, Ronaldinha, Deca in Eidurja Gudjohnsena. Prvi in edini preizkus za Victorja Valdesa je prišel ob koncu tekme, ko je čez prečko odbil strel Šunsukeja Nakamure. Veselje ob uvrstitvi v četrtfinale je skalila poškodba stegenske mišice Lionela Messija, ki je v 34. minutah v solzah zapustil zelenico.

Demirel in Deivid turška junaka
Fenerbahče je po vsega 9 minutah v Sevilli zaostajal z 2:0, na koncu pa se je po streljanju enajstmetrovk veselil zgodovinskega uspeha. Vratar Volkan Demirel se je za slaba posredovanja ob uvodnih zadetkih Daniela Alvesa in Seydouja Keite s 25 oziroma 30 metrov odkupil pri strelih z bele točke, ko je ustavil poskuse Juliena Escuda, Enza Maresce in na koncu še kapetana Danija Alvesa. Drugi turški junak pa je Brazilec Deivid, ki je dosegel oba gola v rednem delu in izsilil podaljšek.

LIGA PRVAKOV - OSMINA FINALA, povratne tekme
BARCELONA - Celtic 1:0 (1:0) 3:2
Xavi 3.

MANCHESTER UNITED - Lyon 1:0 (1:0) 1:1
Ronaldo 41.

Milan - ARSENAL 0:2 (0:0) 0:0
Fabregas 84., Adebayor 92.

Sevilla - FENERBAHČE *5:5 (3:2) 2:3
Alves 5., Keita 9., Kanoute 41.; Deivid 20., 79.
* - po streljanju enajstmetrovk
11-m: Kanoute, Dragutinović; Vederson, Aurelio, Kežman.

Sreda ob 20.45:
PORTO - SCHALKE 0:1
REAL MADRID - ROMA 1:2
CHELSEA - OLYMPIACOS 0:0

Torek, 11. marca, ob 20.45:
INTER - LIVERPOOL 0:2

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

A. V.