Mikel Arteta je preporodil Arsenal. Foto: EPA
Mikel Arteta je preporodil Arsenal. Foto: EPA

"Sem zelo ponosen, vznemirjen in komaj čakam, kaj bo prinesla prihodnost. Srečen sem, ker vsak dan delam z dobrimi ljudmi. Navdihnjen sem, čutim, da imam podporo, in želim narediti še veliko več," je povedal Arteta.

Arteta, nekdaj pomočnik Pepa Guardiole pri Manchester Cityju, je Arsenal prevzel decembra leta 2019, ko je nasledil Unaia Emeryja. V tej sezoni je osvojil angleški FA-pokal.

Topničarji so pod njegovim vodstvom dvakrat zasedli drugo mesto v Premier ligi, obakrat za Manchester Cityjem.

V lanski sezoni so postavili številne klubske rekorde, vključno z največ zmagami na prvenstvu (28), največ goli (91) ter najvišjim skupnim deležem zmag (67,3 %) v kateri koli sezoni v zgodovini kluba. "Mikel je bil sedemkrat nominiran za trenerja meseca Premier lige, ta oznaka pa mu je pripadla februarja sedmič v karieri," opozarjajo.

"Veseli smo, da smo podaljšali pogodbo z Mikelom. Je dinamičen in strasten menedžer, ki je neizprosen v prizadevanju za odličnost. Globoko razume vrednote Arsenala in odkar se nam je decembra 2019 pridružil kot glavni trener, je ekipo popeljal na drugo raven na način Arsenala," je dejal sopredsednik kluba Josh Kroenke.

Arsenal je sezono začel z dvema zmagama in remijem in ima dve točki manj od Manchester Cityja in Liverpoola na vrhu razpredelnice.