Juve je povedel prek Fabia Quagliarelle, ki je žogo preusmeril v mrežo po strelu Andree Pirla. Foto: Reuters
Juve je povedel prek Fabia Quagliarelle, ki je žogo preusmeril v mrežo po strelu Andree Pirla. Foto: Reuters
Arturo Vidal, Sebastian Giovinco
Končni izid je postavil Sebastian Giovinco, ki je zadelo po podaji Artura Vidala, ta pa je dosegel drugi gol na tekmi. Foto: Reuters
Leo Messi, Andrij Dikan
Andrij Dikan je dvakrat izgubil dvoboj z Leom Messijem. Foto: Reuters
Dani Alves
Prvi je mrežo v Moskvi zatresel Dani Alves. Brazilec je dosegel prvi gol za Barcelono v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Razočarani nogometaši Celtica, ki bi se v primeru remija v Lizboni že prebili med najboljših 16. Foto: EPA
Valencia
Veselje nogometašev Valencie po zadetku Sofiana Feghoulija. Na koncu se je tekma končala z 1:1. Foto: Reuters
Burak Yilmaz, Fatih Terim
Veliko veselje v Carigradu strelca edinega zadetka za Galatasaray Buraka Yilmaza in trenerja Fatiha Terima. Foto: Reuters
Rui Pedro
Rui Pedro je za Cluj že v prvem polčasu dosegel hat-trick. Foto: Reuters

Italijanski prvaki so na Juventus Areni začel silovito. V prvem delu je bil na desni strani zelo razigran Stephan Lichsteiner. Po njegovem strelu je Petru Čechu uspelo žogo odbiti le v okvir vrat, ki pa je preprečil veselje gostiteljev. Chelsea je sicer nekajkrat zapretil iz protinapadov. Evropski prvaki so tekmo začeli brez klasičnega napadalca, Oscar, Eden Hazard in Juan Mata pa so bili v zaključkih premalo zbrani. V 38. minuti je Juve povedel. Po strelu Andree Prila je žogo v mrežo preusmeril Fabio Quagliarella.

V drugem polčasu je bil Juventus še naprej konkretnejši. Vodstvo so gostitelji povišali prek Artura Vidala. Čilenec je zadel po podaji Kwadwe Asamoaha. Streljal je z roba kazenskega prostora, žoga pa se je odbila od Ramires in presenetila Čecha. Piko na i odlični predstavi "stare dame" je postavil rezervist Sebastian Giovinco, ki je bil uspešen v protinapadu po podaji Vidala. S porazom si je Chelsea močno otežil delo. Prihodnji teden mora zmagati, poleg tega pa mora tudi Šahtar ugnati Juventus. V nasprotnem primeru bo Chelsea prvi branilec naslova, ki bo tekmovanje končal po predtekmovanju.

Šahtar ni upošteval "fair playa"
Luiz Adriano
s "hat-trickom" in Willian z dvema goloma sta junaka zmage Šahtarja na gostovanju na Danskem, vendar pa je tekmo zaznamoval prvi gol gostov oziroma kontroverzno izenačenje Ukrajincev. Domača vrsta je sicer povedla prek Mortena Nordstanda v 24. minuti, a že dve minuti pozneje je Adriano poravnal izid. Willian je prepustil žogo domačemu vratarju, a Adriano ni razumel te namere in preigral Jesperja Hansena ter izenačil.

Gostujoči trener Mircea Lucescu naj bi celo naročil svojim igralcem, naj pustijo gostiteljem, da še enkrat zatrese mrežo, a vse skupaj le ni bilo tako lahko, vendar so vseeno prek Kasperja Lorentzna zadeli. Nato pa so gostje le postavili stvari na svoje mesto in do konca tekme dosegli še štiri gole.

Messi blestel v ruski prestolnici
Barcelona je na stadionu Lužniki v Moskvi, kjer je bilo le nekaj nad ničlo, ugnala Spartak s 3:0. Barca , ki se je z zmago že uvrstila v osmino finala, je hitro stisnila Spartak pred kazenski prostor, a je gostiteljem nekajkrat uspelo iz protinapadov nevarno ogroziti katalonska vrata. Terensko premoč je gostom uspelo kronati v 16. minuti. Lionel Messi je bil v kazenskem prostoru obkrožen z domačimi branilci, a mu je vseeno uspelo žogo spraviti do Danija Alvesa, ki je z natančnim strelom "takoj" premagal Andrija Dikana.

11 minut pozneje je Argentinec povišal vodstvo. Najprej je Messi z odlično podajo zaposlil Andresa Iniesta, ki je s preigravanjem prišel do strela, a je Ukrajinec v vratih Spartaka strel ubranil, odbito žogo pa je v mrežo pospravil prvi zvezdnik Barcelone. Messi je pred koncem polčasa še enkrat zadel. Po lepi globinski podaji Pedra, ob tem je žogo nespretno zgrešil Juan Insaurralde, je najboljši nogometaš na svetu v lanskem letu brez težav preigral Dikana in povišal na 3:0. V drugem polčasu je vrsta Tita Vilanova brez težav zadržala prednost. Messi se je po številu golov v Ligi prvakov izenačil z Ruudom van Nistelrooyjem na drugem mestu. Pred njim je le še Raul, ob tem je Argentinec v najmočnejšem evropskem tekmovanju zadel še v 19. mestu in se s tem dosežkom izenačil z nekdanjim napadalcem Reala.

Drugi potnik v osmino finala iz skupine G bo znan po zadnjem krogu. Benfica je z 2:1 doma premagala Celtic in se tako s sedmimi točkami izenačila s škotskimi prvaki.

Valencia in Bayern tudi med 16
Bayern se z gostovanja z Mestalle vrača s točko (1:1). Valencia je že v prvem polčasu ostala brez Antonia Barragana, ki si je prislužil rdeč karton po grobem prekršku nad Davidom Alabo. V prvem delu je bil pri gostih najbolj nevaren branilec Dante, ki je kar nekajkrat dobil skok v domačem kazenskem prostoru. Kljub igralcu manj pa so si kar nekaj zrelih priložnosti priigrali tudi "netopirji".

V 77. minuti so varovanci Mauricia Pellegrina celo povedli. Sofiane Feghouli je po samostojnem prodoru streljal, žoga pa je v roko zadela Danteja, nekoliko preusmerila smer in presenetila Manuela Neuerja. Le pet minut pozneje so Bavarci izenačili. Točko je gostom zagotovil Thomas Müller.

Lille je v Borisovu z 2:0 ugnal Bate in osvojil prve točke letos. Zadela sta Djibril Sidibe in Gianni Bruno. Sidibe je moral v drugem polčasu po drugem rumenem kartonu tudi predčasno v garderobo.

Galatasaray do velike zmage
Manchester United je z 1:0 klonil pred Galatasarayem. V Carigrad so se rdeči vragi, ki so bili že pred tem krogom uvrščeni med najboljših 16 podali brez nekaterih nosilcev igre, Alex Ferguson pa je na zelenico poslal enajsterico s številnimi neizkušenimi nogometaši. Gol za veliko zmago domače vrste je zabil Burak Yilmaz.

V drugi tekmi skupine H sta se v Romuniji pomerila Cluj in Braga. Slavili so domači nogometaši s 3:1. Vse tri zadetke je zabil Rui Pedro. Portugalec je hat-trick dosegel že v prvem polčasu.

5. krog, skupina E:
JUVENTUS - CHELSEA 3:0 (1:0)
Quagliarella 38., Vidal 61., Giovinco 91.

Juventus: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner (68./Caceres), Marchisio, Pirlo, Asamoah, Vidal, Vučinić (83./Giovinco), Quagliarella (89./Pogba).

Chelsea: Čech, Ivanović, David Luiz, Cahill, Cole, Azpilicueta (60./Moses), Ramires, Mikel (71./Torres), Oscar, Hazard, Mata.

Sodnik: Cuneyt Cakir (Turčija)

NORDSJELLAND - ŠAHTAR DONECK 2:5 (2:2)
Nordstrand 24., Lorentzen 29.; Luiz Adriano 26., 53., 81., Willian 44., 50.

Lestvica:                         
ŠAHTAR DONECK     5  3 1 1 12:7 10
JUVENTUS          5  2 3 0 11:4  9
CHELSEA           5  2 1 2 10:9  7
NORDSJELLAND      5  0 1 4  3:16 1

Skupina F:
VALENCIA - BAYERN 1:1 (0:0)
Feghouli 77.; Müller 82.
RK: Barragan 33./Valencia

Bayern: Neuer, Lahm, Dante, Badstuber, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Müller, Kroos (66./Shaqiri), Ribery (79./Gomez), Pizarro (66./Mandžukić).

Valencia: Guaita, Barragan, Ricardo Costa, Rami, Cissokho, Feghouli, Ever Banega (80./Albelda), Parejo (75./Jonas), Costa, Guardado (86./Valdez), Soldado.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)

BATE BORISOV - LILLE 0:2 (0:2)
Sidibe 14., Bruno 31.
RK: Sidibe 75./Lille

Lestvica:                         
BAYERN * 5 3 1 1 11:6 10
VALENCIA * 5 3 1 1 11:5 10
BATE BORISOV 5 2 0 3 8:11 6
LILLE 5 1 0 5 4:12 3

* - v osmini finala


Skupina G:

SPARTAK MOSKVA - BARCELONA 0:3 (0:3)
Dani Alves 16., Messi 27., 39.

Spartak: Dikan, Insaurralde, K. Kombarov (63./Welliton), Suchy, Makejev, Carioca (75./Brizgalov), Jurado, Källström, D. Kombarov, Ari, Emenike (64./Ananidze).

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba (87./Montoya), Busquets, Xavi (81./Song), Fabregas, Iniesta, Pedro (85./Deulofeu), Messi.

Sodnik: Ivan Bebek (Hrvaška)

BENFICA - CELTIC 2:1 (1:1)
John 7., Garay 71.; Samaras 31.

Lestvica:                         
BARCELONA * 5 4 0 1 11:5 12
CELTIC 5 2 1 2 7:7 7
BENFICA 5 2 1 2 5:5 7
SPARTAK MOSKVA 5 1 0 4 6:12 3

* - v osmini finala

Skupina H:
CLUJ - BRAGA 3:1 (3:1)
Rui Pedro 7., 15., 34.; Alan 17.
RK: Douglao 45./Braga

GALATASARAY - MANCHESTER UNITED 1:0 (0:0)
Yilmaz 54.

Galatasaray: Muslera, Nounkeu, Semih Kaya, Eboue, Hamit Altintop, Selcuk Inan, Felipe Melo, Riera, Amrabat (81./Emre Colak), Elmander (63./Engin Baytar), Burak Yilmaz (91./Umut Bulut).

Manchester United: Lindegaard, Rafael, Jones, Büttner, Anderson (74./Young), Carrick, Cleverley, Fletcher, Powell (74./Macheda), Hernandez, Welbeck (85./King).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)

Lestvica:                         
MANCHESTER UTD. * 5  4 0 1  9:5 12
CLUJ              5  2 1 2  8:7  7
GALATASARAY       5  2 1 2  5:5  7
BRAGA             5  1 0 4  6:11 3
                                  
* - v osmini finala