Mesut Özil, Sami Khedira in Cristiano Ronaldo se pripravljajo na srečanje v Auxerru. Foto: EPA
Mesut Özil, Sami Khedira in Cristiano Ronaldo se pripravljajo na srečanje v Auxerru. Foto: EPA
Ireneusz Jelen
Ireneusz Jelen bo glavna nevarnost za Ikerja Casillasa. Foto: EPA
Didier Deschamps
Didier Deschamps se veseli vrnitve na Stamford Bridge. Marseille po domačem porazu s Spartakom potrebuje tri točke. Foto: EPA
Louis van Gaal
Louis van Gaal je bil na treningu na St. Jakob Parku zelo sproščen. V Ligi prvakov Bayernu ne kaže slabo, precej večje težave ima v Bundesligi. Foto: EPA

Spomini na zadnje gostovanje v Franciji so za kraljevi klub zelo boleči. V osmini finala Lige prvakov jih je Lyon ugnal z 1:0, na povratni tekmi pa je Miralem Pjanić poskrbel za šok na Santiago Bernabeuu (1:1) in Real je šestič zapored ostal brez četrtfinala.

Jose Mourinho se še vedno trudi zgraditi šampionsko ekipo, seveda je bil nezadovoljen po remiju z novincem v španskem prvenstvu Levantejem v soboto zvečer (0:0). "Imamo dovolj kvalitatnih igralcev, ki pa trenutno niso v pravi formi. Predvsem napadalci so odpovedali v ključnih trenutkih, to me skrbi," je povedal Mourinho, ki je bil lahko zadovoljen z uvodom v Ligo prvakov. Real je doma odpravil Ajax z 2:0.

Jelen adut trenerja Fernandeza
Auxerre je še v precej večji krizi. V soboto je zapravil vodstvo z 2:0 proti Nancyju in še petič na začetku prvenstva le remiziral (2:2). Zaostanek za vodilnim St. Etiennom znaša že 11 točk. "Če bomo igrali tako slabo v torek proti Realu, se nam ne piše prav nič dobrega," je poudaril trener Jean Fernandez, ki bo lahko znova računal na Ireneusza Jelena. Poljski napadalec je okreval po lažji poškodbi kolena. Valter Birsa je v soboto zaigral v začetni postavi, tudi v torek naj bi bilo tako.

Dechamps se vrača na Stamford Bridge
Didier Drogba je v Marseillu igral le eno sezono, a pustil je neizbrisen pečat v srcih zvestih navijačev aktualnih francoskih prvakov. 32-letni sijajni napadalec je poleti 2004 za 24 milijonov funtov prestopil k Chelseaju, kjer je zablestel v polnem sijaju. Motiva mu ne bo manjkalo, večje težave bo imel trener Carlo Ancelotti z odsotnostjo poškodovanih Franka Lamparda in Yossija Benayouna.

V torek zvečer se na Stamford Bridge vrača Didier Deschamps. 41-letni strateg Marseilla je v sezoni 1999/00 igral za modre. "Ko sem jaz igral za Chelsea, je bil to dober angleški klub, zdaj pa je postal pravi evropski velikan," je povedal Deschamps, ki je leta 2004 z Monacom izločil Chelsea v polfinalu Lige prvakov. Poleti se je pogovarjal z Liverpoolom, a se je odločil, da ostane pri Marseillu, ki ga je maja popeljal do naslova francoskih prvakov, prvega po letu 1992.

Van Gaal upa na preobrat v sezoni
Bayern je po zelo slabem štartu v Bundesligi podaljšal pogodbo z Louisom van Gaalom. V Baslu bodo Bavarci tudi brez Francka Riberyja in Arjena Robbna favoriti. "Vedno je težko, ko igralci nastopajo na svetovnem prvenstvu vse do konca. V letošnji sezoni je res ekstremen primer, nosilci igre so imeli premalo priprav, to se zdaj zelo pozna, prišle pa so še poškodbe," je povedal van Gaal, ki si želi zmage in preobrata v sezoni: "Lani smo premagali Juventius v Torinu s 4:1 in nato se je vse obrnilo, tudi letos potrebujemo tako zmago. Upam, da nam uspe že v Baslu. Trenutno nikakor ne moremo doseči zadetka, čeprav smo bili na petih tekmah v Bundesligi precej boljši tekmec."

Brez Almunie v Beogradu
Vratar Arsenala Manuel Almunia zaradi poškodbe komolca ne bo potoval v Beograd na srečanje s Partizanom. Na razprodanem stadionu v srbski prestolnici bo branil Poljak Lukasz Fabianski. Almunia se je poškodoval v 38. minuti sobotne tekme proti West Bromwichu, ko je ubranil strel z bele točke Chrisu Bruntu. V drugem polčasu je nato naredil dve napaki in Arsenal je na stadionu Emirates ostal praznih rok (2:3).
Arsene Wenger v Beogradu ne bo mogel računati na Abouja Diabyja, Cesca Fabregasa, Robina van Persieja, Nicklasa Bendtnerja, Thomasa Vermaelena, Thea Walcotta in Aarona Ramseyja. "Srbija je država, kjer nogomet res veliko pomeni. Navijači dobro poznajo ta šport. Čaka nas izjemno vzdušje, a moji varovanci so tega vajeni. Manjka nam precej nosilcev igre, a 20 nogometašev, ki bo igralo, je sposobno igrati na niviju Lige prvakov. Poškodbe so slabo opravičilo," je razmišljal trener topničarjev.

Rooney ne bo potoval v Valencio
Manchester United bo v sredo gostoval v Valencii brez zvezdnika Wayna Rooneyja. Napadalec si je na nedeljski tekmi Premier lige proti Boltonu (2:2) poškodoval gleženj. Rooney je moral z igrišča v 61. minuti tekme, iz kluba pa so že sporočili, da ne gre za nič hujšega. Rdeči vragi, ki so v prvi tekmi Lige prvakov le remizirali z Glasgow Rangersi (0:0), so zaradi poškodb že brez Ryana Giggsa in Antonia Valencie.

2. krog, torek ob 20.45, skupina E:
BASEL - BAYERN
ROMA - CLUJ

Lestvica:                            
BAYERN 1 1 0 0 2:0 3
CLUJ 1 1 0 0 2:1 3
BASEL 1 0 0 1 1:2 0
ROMA 1 0 0 1 0:2 0


Skupina F:
SPARTAK MOSKVA - ŽILINA ob 18.30
CHELSEA - MARSEILLE

Lestvica:                            
CHELSEA 1 1 0 0 4:1 3
SPARTAK MOSKVA 1 1 0 0 1:0 3
MARSEILLE 1 0 0 1 0:1 0
ŽILINA 1 0 0 1 1:4 0


Skupina G:
AUXERRE - REAL MADRID
AJAX - MILAN

Lestvica:                            
MILAN 1 1 0 0 2:0 3
REAL MADRID 1 1 0 0 2:0 3
AJAX 1 0 0 1 0:2 0
AUXERRE 1 0 0 1 0:2 0


Skupina H:

PARTIZAN - ARSENAL
BRAGA - ŠAHTAR

Lestvica:                            
ARSENAL 1 1 0 0 6:0 3
ŠAHTAR 1 1 0 0 1:0 3
PARTIZAN 1 0 0 1 0:1 0
BRAGA 1 0 0 1 0:6 0