Olimpija se je po remiju 1:1 prebila v 3. predkrog Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija se je po remiju 1:1 prebila v 3. predkrog Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po zaslugi dveh zadetkov Dareta Vršiča s prve tekme Olimpija ostaja v kvalifikacijah Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Olimpiji ni uspelo razviti želene igre, domači so bili večji del tekme nevarnejši tekmec. Odrešilna je bila 81. minuta, ko je Gerard O'Brien žogo neposrečeno podal nazaj svojemu vratarju in z avtogolom razblinil irske upe, da izniči zaostanek 0:2 s prve tekme.

V strelih v okvir vrat 1:6
Bohemians je vodil od 34. minute, ko je po podaji iz kota in slabem posredovanju Davorja Škerjanca z glavo zadel Christy Fagan. To je bil edini strel Bohemiansa v okvir vrat, medtem ko je Olimpija sprožila šest strelov.

Vseeno je bilo pred vrati Elvisa Džafića še nekajkrat nevarno. V 42. minuti je imel po Džafićevi napaki Fagan priložnost za nov gol, toda ljubljanski čuvaj mreže je v drugo žogo le zadržal pri sebi. Po dobri uri igre je Glenn Cronin z glavo za dober meter zgrešil cilj.

V drugem polčasu je Olimpija le dokazala, da se ni prišla le branit. Dvakrat je poskusil Dare Vršič, strelec dveh zadetkov na prvi tekmi v Stožicah.

Naslednja ovira je Austria Dunaj
Predzadnja ovira zeleno-belih za preboj v glavni del Evropske lige bo dunajska Austria, pri kateri je ob koncu kariere igral zdajšnji športni direktor Olimpije Mile Ačimović. Austria je z 2:0 premagala Rudar Plevljo in napredovala s skupnim izidom 5:0.

Domžale so v gosteh proti Splitu izgubile s 3:1 in izpadle iz kvalifikacij Evropske lige.

Evropska liga, 2. predkrog, povratna tekma:
Bohemians - OLIMPIJA (prva tekma: 0:2)
1:1 (1:0)
2.800; Fagan 34.; O'Brien 81./ag

Bohemians: Murphy; Rossiter ( 81./Downes), Price, Burns ( 61./Cahill), Heary, Bayly ( 71./Forrester), Cronin , O'Brien, Buckley, Fagan, Brenann.

Olimpija: Džafić; Salkić, Anđelković , Sretenović ( 86./Kašnik ), Jović, Radujko, Lovrečič , Škerjanc, Vršič, Fink ( 46./Omladić), Valenčič ( 73./Čadikovski).

Sodnik: Paolo Silvio Mazzoleni (ITA)