Gareth Bale igra letos v sijajni formi in je v Premier ligi zabil že 19 golov. Foto: Reuters
Gareth Bale igra letos v sijajni formi in je v Premier ligi zabil že 19 golov. Foto: Reuters

V izboru je Bale, ki je že dalj časa tarča največjih evropskih klubov, premagal Liverpoolovega Urugvajca Luisa Suareza in Nizozemca Robina van Persieja, ki brani barve Manchester Uniteda. Bale, ki je letos zabil v ligi že 19 golov, je bil obenem izbran tudi za najboljšega mladega igralca, kar je do zdaj uspelo le Andyju Grayu leta 1997 in Cristianu Ronaldu leta 2007. Krilni nogometaš londonskih spursov je četrti, ki je dvakrat dobil prestižno priznanje. To je uspelo tudi Alanu Shearerju, Thierryju Henryju in Cristianu Ronaldu.

Izbrana je bila tudi najboljša postava Premier lige. Najboljši trije posamezniki so seveda vsi med najboljšo enajsterico, v kateri je pričakovano največ igralcev Manchester Uniteda (4), ki je že postal angleški prvak.

Postava sezone: David De Gea (Manchester United), Pablo Zabaleta (Manchester City), Rio Ferdinand (Manchester United), Jan Vertoghne (Tottenham Hotspur), Leighton Baines (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Juan Mata (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Luis Suarez (Liverpool), Robin van Persie (Manchester United).