Thierry Henry bo glavni adut Arsenala ... Foto: EPA
Thierry Henry bo glavni adut Arsenala ... Foto: EPA
... Ronaldinho pa Barcelone. Foto: EPA

Prizorišče velikega spektakla bo znova Pariz. Leta 1981 so redsi z 1:0 slavili na Parku princev (ta je pred 50 leti gostil tudi prvi finale), tokrat bo v soju žarometov Stade de France.

Stavničarji za Barco
Barcelona drugič ali Arsenal prvič?, se sprašujejo ljubitelji nogometa po vsem svetu. Na stavnicah višje kotira Barca, čeprav je o favoritu, kot pravijo tudi njeni igralci, na taki tekmi kot ponavadi težko govoriti. Svoje adute ima pač tudi moštvo, ki je letos že izločilo Real in Juventus.

Trener Barcelone Frank Rijkaard se bo o nastopu Lionela Messija odločil šele danes zjutraj. 18-letni Argentinec zaradi poškodbe ni igral že vse od 7. marca, najverjetneje pa bo sedel na klopi.

Pri Arsenalu sta okrevala Philippe Senderos in Mathieu Flamini, a bosta morala mesto v obrambi verjetno prepustiti Ashleyju Colu in Solu Campbellu. Zadnjo tekmo v karieri bo odigral Dennis Bergkamp.

Še zanimivost iz sodniških vrst: Ole Hermann Borgan ne bo pomočnik Terja Haugeja, saj se je za lokalni časopis fotografiral v dresu Barcelone, Uefa pa ga je zaradi neumnosti zamenjala z Arildom Sundetom.

Spektakel zagotovljen
Strokovnjaki so si enotni, da lahko Barcelona in Arsenal v finalu uprizorita pravo pašo za oči. Spomin na lansko vrhunsko predstavo Liverpoola in Milana (3:3) je še živ, zato vsi upajo, da bo zadetkov veliko tudi tokrat. Obe obrambi se s tem seveda ne strinjata (angleška je nepremagana že 10 tekem, katalonska pa štiri), a že samo največja zvezdnika obeh klubov in trenutno najboljša nogometaša na svetu Ronaldinho in Thierry Henry sta zagotovilo za spektakel.
Danes ob 20.45:                        
ARSENAL                       BARCELONA
---------- Verjetni postavi: ----------
Lehmann               Valdes           
Eboue                 Belletti/Oleguer 
Toure                 Puyol            
Campbell              Marquez          
Cole                  van Bronckhorst  
Hleb                  Edmilson         
Fabregas              Deco             
Gilberto              Iniesta          
Pires                 Ronaldinho       
Reyes                 Giuly            
Henry                 Eto'o            
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Terje HAUGE (Norveška)