Nogometaši Barcelone so ugnali Albacete z 2:0 in so na pragu prvega naslova prvaka po letu 1999. Foto: epa
Nogometaši Barcelone so ugnali Albacete z 2:0 in so na pragu prvega naslova prvaka po letu 1999. Foto: epa
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je načel mrežo Albaceteja. Barca je le še dve zmagi oddaljena od naslova. Foto: epa
Real iz Madrida je ohranil majhno upanje za nov naslov. V San Sebastianu je blestel Ronaldo. Foto: epa
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro je z glavo dosegel prvi gol za staro damo. Foto: epa
Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenko je dosegel oba zadetka za Milan v Firencah. Foto: epa
Michael Ballack in Felix Magath
Michael Ballack je polil trenerja Felixa Magatha s pivom. Bayern je v Kaiserslauternu proslavljal 19. naslov prvaka. Foto: epa
Ebbe Sand
Ebbe Sand je zabil tretji gol za Schalke, vendar se je Bayer le dokopal do točke v Gelsenkirchnu. Foto: epa
Chelsea je prvak.
Chelsea je prvič po letu 1955 osvojil naslov angleškega prvaka. Foto: epa
Sebastien Squillaci
Sebastien Squillaci je načel mrežo Lilla. Foto: epa

V finalu francoskega ligaškega pokala je Strasbourg premagal Caen z 2:1. Monaco se je po zmagi nad Lillom z 2:0 v zaostali prvenstveni tekmi približal 2. mestu. Lyon si lahko z zmago že v nedeljo zagotovi naslov prvaka.
V italijanskem prvenstvu sta Milan in Juventus tesno zmagala. Odločitev o prvaku naj bi padla v nedeljo popoldne na razprodanem San Siru.
V nemškem in angleškem prvenstvu bosta zdaj v ospredju boja za uvrstitev v evropska tekmovanja in za obstanek v prvoligaški druščini.

Španija: Eto'o poskrbel za slavje na Camp Nouu
Štiri kroge pred koncem španskega prvenstva vse kaže na naslov Barcelone. 80.000 gledalcev je dolgo časa čakalo na zadetek Kataloncev proti Albaceteju. Deco in Ronaldinho sta zapravila veliki priložnosti že v prvem delu, Andres Iniesta pa v 53. minuti. Prvi strelec španskega prvenstva Samuel Eto'o je v 67. minuti z roba kazenskega prostora poslal žogo mimo odličnega vratarja Raula Valbuene. V 87. minuti je namesto Kamerunca v igro vstopil 17-letni Leo Messi. V sodnikovem podaljšku je izkoristil podajo Ronaldinha, lobal Valbueno in poskrbel za veliko navdušenje na Camp Nouu. Barca za prvi naslov prvaka po šestih letih potrebuje še dve zmagi.

Ronaldo podaljšal upanje galaktikov
Real iz Madrida se je dolgo časa mučil v San Sebastianu. Igralci Real Sociedada še niso pozabili nesrečnega poraza v januarski tekmi v Madridu, ki je bila prekinjena. Šest minut pa so odigrali naknadno in Zinedine Zidane je prinesel zmago belemu beletu. Vse je že kazalo na delitev točk, ko je Jose Maria Guti v 83. minuti odlično podal do Ronalda. Brazilski fenomen je preigral vratarja Asierja Riesga in zadel v prazno mrežo. V zadnji minuti srečanja je Guti z leve strani ušel obrambi gostiteljev in podal v sredino, kjer je Ronaldo najprej padel, vendar se je izvrstno znašel in s peto spravil žogo čez črto. Galaktiki imajo še vedno šest točk zaostanka za Barcelono.

Sevilla je z 2:0 odpravila Deportivo in se utrdila na 3. mestu. Villarreal je deklasiral Getafe s 4:0 in je blizu kvalifikacijam za Ligo prvakov. Diego Forlan je bil z dvema goloma junak srečanja. Valencia je pri zadnjeuvrščeni Numancii iztržila le točko (1:1). Lanski prvaki se bodo najbrž morali zadovoljiti z nastopom v pokalu Uefa.

Italija: V pričakovanju velikega derbija
Juventus je v 34. krogu Serie A težje od pričakovanj prišel do polnega izkupička proti Bologni (2:1). V 18. minuti je Mauro Camoranesi z desne strani najprej našel Fabia Cannavara, ki je zadel z glavo. Camoranesi je bil v vlogi asistenta tudi v 24. minuti. Vodstvo stare dame je povišal Marcelo Zalayeta. Federico Giunti je s prostega strala s 25 metrov le tri minute zatem izid znižal. Derbi med Milanom in Juventusom bo na sporedu v nedeljo ob 15.00.

Ševa rešuje Milan
Nogometaši Milana so z veliko sreče v gosteh ugnali Fiorentino z 2:1 in obdržali vodstvo na lestvici. V 25. minuti je Enzo Maresca z glavo ugnal Dido in varovancem trenerja Dina Zofa prinesel vodstvo. Takoj na začetku drugega dela je Serginho zaposlil Andreja Ševčenka in ukrajinski velemojster je izid izenačil. Ista dva igralca sta zrežirala tudi zmagoviti zadetek. Ševčenko je bil tokrat uspešen z glavo.

Inter je vse bližje 3. mesta. Na San Siru so črno-modri zlahka odpravili Sieno (2:0). Že v 2. minuti je z bele točke zadel Julio Cruz, zmago Interja pa je z glavo potrdil Christian Vieri. Udinese si je z zmago nad Atalanto (2:1) priboril 4. mesto, saj je Sampdoria v Messini le remizirala (2:2). Lecce je ugnal Lazio s 5:3. Hat-trick za gostitelje je dosegel Mirko Vučinić, za sinjemodre pa Tommaso Rocchi. Še bolj učinkovit je bil Alberto Gilardino, ki je zadel kar štirikrat in se izenačil na lestvici strelcev z Vinzencom Montello. Parma je premagala Livorno s 6:4 in ni več na mestih, ki vodijo v Serie B.

Nemčija: Magatha so stuširali s pivom
V soboto zvečer so v bavarski prestolnici bučno proslavljali 19. naslov prvaka. Bayern je po navadi v Kaisersluternu ostajal brez točk, tokrat pa sta Michael Ballack in Roy Makaay poskrbela za gladkih 4:0. "To je veliko olajšanje za nas. Vseskozi smo poslušali izid iz Gelsenkirchna. Prva lovorika je vedno najlepša,'' je dejal trener Bayerna Felix Magath, ki je leta 1983 odločil finale Pokala državnih prvakov med Hamburgom in Juventusom (1:0). Nemški mediji so Magatha že začeli primerjati z legendarnim Udom Lattekom in Ottmarjem Hitzfeldom, ki sta bila najbolj uspešna trenerja v zgodovini bavarskega nogometnega giganta. "Abstinent Magath lahko od zdaj uživa ob pivu," je zapisal Die Welt. Igralci (prednjačila sta Michael Ballack in Hasan Salihamidžić) so se na Betzenbergu tuširali z velikimi vrči piva. Tri so zlili tudi na Magatha, suh ni ostal niti legendarni menedžer Uli Höness, ki je dodal: "Po porazu proti Schalkeju (0:1) so nas mnogi odpisali, a smo se vrnili s serijo šestih zmag. Po lanskem razočaranju, ko smo gledali slavje Werderja na našem igrišču, smo se vrnili tja, kamor sodimo. Vseh 120 zaposlenih v klubu bo dobilo dodatno mesečno plačo. Vsi, od tajnice in skrbnika za igrišče do vseh direktorjev, si zaslužijo pohvalo za izjemno delo."

Schalke je v veliki krizi
Schalke je v zadnjih šestih krogih osvojil le štiri točke. V 31. krogu Bundeslige je le remiziral z Bayerjem (3:3). Dimitar Berbatov in Andrej Voronin sta v 2. polčasu zadela za goste iz Leverkusna, ki so tekmo končali le z desetimi igralci, saj je bil v 66. minuti izključen Roque Junior.

Še bolj ogorčeno bo v boju za obstanek. Freiburg je že izpadel, zelo slabo pa kaže tudi Bochumu. Aleksander Knavs je igral vseh 90 minut pri katastrofi Bochuma proti Mainzu (2:6), ob polčasu je bil izid še 1:1. V Mönchengladbachu je nov trener Horst Köppel odlično začel delo. Po remiju z Nürnbergom (0:0) je Borussia v zelo pomembni tekmi za obstanek premagala Stuttgart z 2:0.

Anglija: Chelsea na prestolu po petdesetih letih
Frank Lampard je z dvema zadetkoma prinesel Chelseaju prvi naslov po letu 1955 in drugega v 100-letni zgodovini kluba. Chelsea je v 36. krogu Premier lige na Reebok stadionu ugnal Bolton z 2:0 in s tem kronal izjemno sezono. Modri so že osvojili ligaški pokal, v torek pa se bodo v Liverpoolu skušali uvrstiti še v finale Lige prvakov.

Rdeči vragi ciljajo na 2. mesto
Manchester United je na gostovanju v Charltonu zmagal s 4:0 in še ni opustil upanja na 2. mesto. V 34. minuti sta kombinirala Cristiano Ronaldo in Alan Smith, žogo pa je v mrežo poslal Paul Scholes. Tik pred odmorom je vodstvo rdečih vragov povišal Darren Fletcher. V 48. minuti je Wayne Rooney zadel vratnico. Alan Smith je bil bolj natančen v 62. minuti. To je bil njegov prvi gol v letu 2005. Gladko zmago gostov je s svojim 11 zadetkom v letošnji Premier ligi potrdil Rooney. Liverpool je vse dlje od 4. mesta. Redsi so le remizirali z Middlesbroughom (1:1). V boju za obstanek je Southampton premagal Norwich s 4:3.

Francija: Monaco diha za ovratnik Lillu
35. krog francoskega prvenstva bo na sporedu prihodnji konec tedna. Lyon bo gostil Ajaccio in z zmago si lahko zagotovi četrti zaporedni naslov prvaka. Ta konec tedna sta bili na sporedu dve zaostali tekmi. Auxerre je premagal Toulouse s 3:2 in še upa na Pokal Uefa v prihodnji sezoni.

Monaco je strl odpor Lilla (2:0) in zdaj zaostaja za njim le še za točko. V 65. minuti je Urugvajec Ernesto Chevanton s prostega strela lepo našel branilca Sebastiena Squillacija, ki je bil natančen z glavo. V zadnji minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen nogometaš Lilla Efstathios Tavlaridis. V 94. minuti je zmago Monaca z glavo potrdil Emanuel Adebayor. Mile Ačimovič ni zaigral za Lille.