Foto:
Foto:
Ronaldinho je s svojimi vragolijami obrambi Reala povzročil ogromno preglavic.
Brazilca Ronaldinho in Ronaldo sta se pred derbijem vseh derbijev prijazno pozdravila.
Slavje Barcelone je potekalo dolgo v noč. Povsem zasluženo.

Barcelona je bila večino tekme veliko boljši nasprotnik in se je z "zvezdnimi galaktiki" dobesedno poigrala. Blestel je predvsem Brazilec Ronaldinho, ki je navduševal s številnimi potezami in podajami.

Eto'o izkoristil napako
Katalonci so začeli bolje in si prek Samuela Eto'oja ustvarili dve lepi priložnosti. V 20. minuti je Kamerunec z glavo streljal prek gola. Minuto kasneje je po izvrstni akciji Ronaldinha in van Bronckhorsta Eto'o streljal s petih metrov, a je Iker Casillas žogo zaustavil nekaj centimetrov pred črto.

Skoraj 100.000 gledalcev je prvič ponorelo v 29. minuti, ko so domači povedli prav prek Eto'oja, nekdanjega igralca Reala. Brazilec Roberto Carlos je slabo pokril predložek Ronaldinha, Eto'o je prehitel Carlosa, žogo spravil mimo Casillasa in darilo spremenil v zadetek.

Beli balet je ob koncu polčasa vzpostavil ravnotežje, a v 43. minuti doživel nov šok. Tokrat so se Katalonci v gostujočem kazenskem prostoru s serijo podaj dobesedno poigrali, piko na i pa je postavil Nizozemec Giovanni van Bronckhorst, ki je zadel s sedmih metrov.

V drugem polčasu so prvi zapretili beli. David Beckham je v 52. minuti lepo našel Zinedina Zidana, ta je z 20 metrov cilj zgrešil za pol metra. Na drugi strani bi Eto'o kaj kmalu spet ponovil zadetek z uvoda srečanja. Tokrat je Pavon slabo podal svojemu vratarju, Casillas pa je le za las prehitel hitrega Kamerunca.

Le ena priložnost Reala
V 65. minuti je gostujoči trener opravil angleško menjavo: namesto Beckhama je v igro poslal Michaela Owna. Nekdanji igralec Liverpoola se je že štiri minute kasneje znašel v najlepši priložnosti za bele. Owen je po podaji Luisa Figa vrata z glavo zgrešil le za nekaj centimetrov.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 76. minuti. Razigrani Samuel Eto'o je prodrl po levi strani, v kazenskem prostoru ga je Guti nepravilno oviral in sodnik je pokazal na belo točko. Igralec tekme Ronaldinho je priložnost zanesljivo pretvoril v tretji zadetek.

Več o španskem prvenstvu tu.