Med treningom na Nou Campu so bili igralci Chelseaja dobro razpoloženi. Verjetno je v taboru Barcelone vzdušje nekoliko bolj napeto. Foto: Reuters
Med treningom na Nou Campu so bili igralci Chelseaja dobro razpoloženi. Verjetno je v taboru Barcelone vzdušje nekoliko bolj napeto. Foto: Reuters
Lionel Messi in Ronaldinho
Kaj pripravlja Chelseaju udarni dvojec Barcelone Lionel Messi in Ronaldinho? Foto: EPA
Oliver Kahn
Oliver Kahn, kapetan Bayerna, ki za napredovanje v osmino finala potrebuje le še točko. Foto: Reuters

Poraz bi namreč Barco spravil v dokaj neugoden položaj in postavil pod vprašaj napredovanje. Forma ni bleščeča, kar je dokazala tudi zadnja prvenstvena tekma z Recreativom. Frank Rijkaard je lahko zadovoljen le z napredkom Ronaldinha, manj pa s "prišleki" Lilianom Thuramom, Gianlucom Zambrotto in Eidurjem Gudjohnsenom, ki se še niso "vklopili".

Chelsea s polnim izkupičkom iz prejšnjih treh krogov mirno pričakuje dvoboj. Joseju Mourinhu nekaj težav povzročata le lažji poškodbi Andreja Ševčenka in Didierja Drogbaja, a naj bi oba nastopila. Mourinho je poškodbi komentiral v svojem slogu: "Na prvi tekmi proti Barceloni smo igrali brez dveh vratarjev, mogoče je zdaj čas, da nastopimo brez dveh napadalcev."

Londončani do zdaj na Nou Campu še niso okusili slasti zmage, v petih tekmah pa so le enkrat remizirali. Neodločen izid so izvlekli prav na zadnji medsebojni tekmi letošnjega marca, ko je bilo 1:1. Barcelona je v 25 domačih srečanjih proti angleškim predstavnikom izgubila le leta 1976 proti Liverpoolu.

Inter v Moskvo poln samozavesti
Milanski Inter je pred sezono veljal za enega izmed favoritov tekmovanja, a je v dozdajšnjih treh nastopih pokazal malo. Če želi še ostati v igri za napredovanje, je zmaga proti Spartaku, ki prav tako lovi zadnji vlak, obvezna. Na neugodno gostovanje v Moskvo potujejo z odlično popotnico - skalpom mestnega tekmeca Milana (4:3).

"V torek moramo pokazati enako odločenost kot proti Milanu. Ne bo lahko. V Moskvi je mraz, povrhu bomo igrali še na sintetičnem igrišču. Ne glede na to smo sposobni zmagati," napoveduje eden izmed junakov sobotnega obračuna na San Siru Dejan Stanković. Trener Roberto Mancini ne more računati na Patricka Vieiro, ki si je na derbiju zvil gleženj, in Fabia Grossa (kartoni).

Spartakove možnosti niso najboljše. V treh krogih je zbral le točko, poleg tega pa na 20 domačih tekmah v Ligi prvakov še ni zmagal. Kljub temu optimizem kapetana Jegorja Titova ne zapušča: "Inter ni taka ekipa, kot je bila v preteklih letih. Če jih ne premagamo zdaj, jih ne bomo nikoli."

LIGA PRVAKOV

4. KROG, torek ob 20.45

Skupina A:
BARCELONA - CHELSEA
LEVSKI SOFIJA - WERDER BREMEN

Lestvica:                           
CHELSEA             3  3 0 0  6:1  9
BARCELONA           3  1 1 1  6:2  4
WERDER BREMEN       3  1 1 1  3:3  4
LEVSKI SOFIJA       3  0 0 3  1:10 0

Skupina B:
SPARTAK MOSKVA - INTER 0:1 (0:1)
Cruz 2.
BAYERN - SPORTING LIZBONA

Lestvica:                           
BAYERN              3  3 0 0  7:0  9
INTER 4 2 0 2 3:4 6
SPORTING LIZBONA 3 1 1 1 2:2 4
SPARTAK MOSKVA 4 0 1 3 2:8 1

Skupina C:
LIVERPOOL - BORDEAUX
PSV EINDHOVEN - GALATASARAY

Lestvica:                          
LIVERPOOL          3  2 1 0  4:2  7
PSV EINDHOVEN      3  2 1 0  3:1  7
GALATASARAY        3  0 1 2  3:5  1
BORDEAUX           3  0 1 2  0:2  1

Skupina D:
ROMA - OLYMPIACOS
ŠAHTJOR DONECK - VALENCIA

Lestvica:                          
VALENCIA           3  3 0 0  8:3  9
ROMA               3  2 0 1  6:2  6
OLYMPIACOS         3  0 1 2  4:7  1
ŠAHTJOR DONECK     3  0 1 2  2:8  1