Foto:
Foto:
Zlatan Ibrahimovic je zadel za Juventus, ki pa je vseeno doživel prvi poraz v letošnji sezoni.
Francesco Totti je imel precej težav z Alessandrom Nesto.
Hidetoši Nakata je bil eden glavnih akterjev na tekmi med Fiorentino in Interjem.
Nogometaši Siene se veselijo zadetka Danieleja Portanove.
Thierry Henry je ponovno zadel, vendar je Arsenal  le remiziral s Crystal Palaceom.
V 72. minuti tekme na Stamford Bridgeu je Arjen Robben z lobom ugnal vratarja Evertona in priigral Chelseaju vse tri točke.
Louis Saha in Wayne Ronney sta obupana po koncu tekme na Old Traffordu.
Xavi in Samuel Eto'o sta zadela za novo zmage Barcelone.
Michael Owen je potrdil zmago Reala v Malagi.
Po sušnem oktobru je ponovno zadel Roy Makaay.
Sodnik Lutz Michael Fröhlich je pokazal rdeči karton Michaelu Ballacku, a ga je po posvetovanju s stranskim sodnikom vzel nazaj.
Marek Mintal je dosegel hat-trick proti Wolfsburgu in vodi na lestvici strelcev Bundeslige.
Brazilec Lincoln je dosegel zmagoviti gol za Schalke v Hamburgu.
Dick Advocaat je uspešno začel svoje delo pri Borussii iz Mönchengladbacha. V Mainzu je osvojil točko.
Igralci Lyona so srečno zmagali v Lensu in še naprej vodijo v francoskem prvenstvu.
Paris SG je z igralcem manj že sedmič zapored ugnal Marseille.

Juventus je v Reggini doživel prvi letošnji poraz (1:2), a po remiju Milana z Romo (1:1) še naprej vodi s štirimi točkami prednosti.
Barcelona je z novo odlično predstavo utrdila vodstvo v španski ligi. V Angliji je Chelsea prehitel Arsenal, Manchester United pa vse bolj zaostaja. Wolfsburg je doživel pravi debakl v Nürnbergu (0:4), a še naprej vodi v nemškem prvenstvu. Lyon in Lille sta zmagala v gosteh, na lestvici pa ima trikratni prvak Lyon točko več od Ačimovičevega Lilla.

Italija: Konec serije Juventusa
10. krog v Serie A je prinesel kar sedem neodločenih rezultatov. Juventus je v Reggini izgubil precej nesrečno. Reggina je dosegla dva zadetka, v prejšnjih devetih krogih in štirih nastopih v Ligi prvakov pa je Juventus prav tako prejel le dva gola. V 12. minuti tekme je Fabio Cannavaro skušal izbiti žogo iz kazenskega prostora, a je zadel ravno v Giuseppeja Coluccija. Žoga se je odbila čez presenečenga Gianluigija Buffona in končala v mreži. Le tri minute zatem je Zlatan Ibrahimovic prestregel podajo Gaetana De Rose in krenil proti vratom Reggine. Z rutiniranim strelom je izenačil izid na 1:1. Pri zmagovitem zadetku Marca Zambonija v 26. minuti pa je slabo posredoval Buffon. V zadnjih trenutkih tekme je Oliver Kapo izid izenačil, vendar je stranski sodnik razveljavil gol zaradi nedovoljenega položaja.

Milan sedaj zaostaja štiri točke
Spodrsljaja Juventusa pa v nedeljo zvečer ni znal izkoristiti Milan. Na San Siru se je z Romo razšel 1:1. Rdeče-črni so silovito krenili že od prve minute. V 6. minuti pa je Cafu prodrl po desni strani in našel Andreja Ševčenka, ki takih priložnosti ne izpušča. Milan je tudi po vodstvu še naprej igral napadalno. V 1. polčasu bi Kaka, Ševčenko in Jon Dahl Tomasson lahko še povišali vodstvo. Kazen pa je prišla že v 3. minuti nadaljevanja. Alessandro Nesta je pri poizkusu izbijanja žoga iz kazenskega prostora zadel Mancinija. Žoga se je odbila do Vincenza Montelle, ki je najprej zadel prečko, nato pa odbito žogo zabil v mrežo. V 68. minuti se je Alessandro Mancini znašel sam pred Dido, vendar je slabo zadel žogo. Minuto pred koncem pa je Rui Costa zadel prečko.

Inter je kralj remijev
Inter je v Firencah ponovno osvojil le točko. Črno-modri so edina neporažena ekipa v italijanskem prvenstvu, zaostajajo pa že 11 točk za Juventusom. Varovanci trenerja Roberta Mancinija so kar osemkrat remizirali. Fiorentina je povedla v 26. minuti, ko je z glavo zadel Dario Dainelli. Inter je bil boljši v 2. polčasu in je izenačil z osmim golom Adriana v letošnji sezoni. Priložnost za zmago je tik pred koncem zapravil Obafemi Martins, streljal je čez gol.

Zelo lepo predstavo je videlo tudi 12.600 gledalcev na stdionu Via del Mare. Lecce je izgubil z Udinesejem s 3:4. Domači so izenačili z golom Mirka Vučinića v 89. minuti. V sodnikovem podaljšku pa je Marek Jankulowski najprej priboril najstrožjo kazen, potem pa jo je še realiziral.

Lazio je ponovno zapravil vodstvo in ostaja v sredini lestvice. Fernando Couto je zadel z glavo po kotu z leve strani. Izenačil je Daniele Portanova iz neposredne bližine v 67. minuti. Rimljani so v težkem položaju tudi v pokalu Uefa, saj so v četrtek klonili proti Middlesbroughu z 0:2.

Italijansko prvenstvo se bo nadaljevalo že v sredo. Juventus bo na Delle Alpiju igral s Fiorentino, Milan bo gostoval v Brescii, k Romi pa prihaja Udinese.

Anglija: Arsenal ne more zmagati
V 12. krogu Premier lige je Arsenal le remiziral s Crystal Palaceom (1:1). V 63. minuti je po desni strani prodrl Fredrik Ljungberg in podal do osamljenega Thierryja Henryja, ki zadel za vodstvo topničarjev. Le dve minuti kasneje pa je Grk Vassilis Lakis našel Finca Akija Riihilahtija, ki je s konico nogometnega čevlja žogo potisnil mimo Jensa Lehmanna.

Do konca tekme so gostje poizkušali vse, da bi prišli do polnega izkupička. Robin van Persie in Jose Antonio Reyes pa se nista najbolje znašla pred vrati Gaborja Kiralyja. Prvaki so očitno v krizi, saj so tudi v Ligi prvakov le dvakrat igrali neodločeno s Panathinaikosom. V angleškem prvenstvu pa jim gre vse narobe po porazu na Old Traffordu.

Chelsea prevzel vodstvo
Na Stamford Bridgeu se je Chelsea z zmago proti Evertonu z 1:0 povzpel na vrh lestvice. Domači so imeli pobudo večji del tekme. Arjen Robben je že v 23. minuti z volejem zadel prečko. Bolj natančen pa je bil v 72. minuti, ko je po podaji Eidurja Gudjohnsena z natačnim lobom premagal vratarja Evertona Nigela Martyna.

Veliko presenečenje na Anfieldu
Liverpool nikakor ne more priti proti vrhu lestvice, za Chelseajem sedaj zaotaja že za 12 točk. Tokrat so doma izgubili proti Birminghamu z 0:1. Luis Garcia je imel v 35. minuti izjemno priložnost, vendar je streljal mimo gola. Kazen je prišla v 77. minuti, ko je izkušeni Darren Anderton zadel iz edine prave priložnosti gostov.

Brez golov na mestnem derbiju v Manchestru
Na Old Traffordu sta se Manchester United in Manchester City razšla brez zadetkov. Pri rdečih vragih se je zelo poznala odsotnost kaznovanega Ruuda van Nisterooyja. Začela sta Alan Smith in Louis Saha, medtem ko je bil Wayne Rooney na klopi vse do 76. minute, ko je zamenjal Paula Scholesa.

Domači so prevladovali skozi celo srečanje, v prvem polčasu so imeli celo 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah. V 64. minuti je strel Alana Smitha z golove črte odbil Steve McManaman. Štiri minute kasneje je Ryan Giggs za las ustrelil mimo gola po podaji Sahaja. Vlogi sta zamenjala v 91. minuti, ko je Louis Saha z glavo zastreljal največjo priložnost na tekmi. Tik pred koncem si je drugi rumeni karton in pot v slačilnico prislužil še Alan Smith. Manchester United zaostaja na lestvici že 11 točk za Chelseajem in devet za Arsenalom.

Španija: Nova gala predstava Barcelone
Že drugič zapored je vodilna Barcelona uspela izničiti zaostanek in na koncu osvojiti celo vse tri točke. Katalonci so v 10. krogu španskega prvenstva ugnali Deportivo iz La Corune z 2:1 pred 80.000 navijači na Nou Campu. V torek je Milan povedel proti Barceloni, a sta Samuel Eto'o in Ronaldinho poskrbela za preobrat. Tudi tokrat se tekma ni začela po željah trenerja Franka Rijkaarda. V 7. minuti je Pedro Munitis podal žogo v kazenski prostor domačih, Rafael Marquez jo je izbil, a le do Frana, ki je s strelom z roba kazenskega prostora ukanil vratarja Victorja Valdeza. Barcelona je po zaostanku silovito pritisnila. V 23. minuti je podajo Juliana Bellettija izkoristil Xavi in z 12 metrov izenačil izid. V 34. minuti pa je najboljši strelec Primere division Samuel Eto'o s svojim devetim golom letos poskrbel za navdušenje na Nou Campu. Tudi v 2. polčasu so Katalonci povsem nadigrali goste iz La Corune, zmaga bi lahko bila še precej izdatnejša. Barcelona naslednji teden gostuje v Sevilli pri Betisu. 20. novembra pa bo na Nou Campu spektakel leta, saj prihaja Real Madrid. Če bodo Ronaldinho, Eto'o, Deco in druščina v taki formi se galaktikom obeta trd pristanek.

Real se je povzpel na 2. mesto
Kraljevi klub iz Madrida počasi le prihaja v formo. V Malagi so slabvili z 2:0. V 24. minuti je Zinedine Zidane padel pred kazenskim prostorom Malage. Sodnik pa je prekršek Gerarda Leona ocenil za najstrožjo kazen. Luis Figo je z lahkoto ugnal Juana Calatayuda.Odločitev je padla 11 minut pred koncem. Michel Salgado je podal do Michaela Owna, ki je sijajno zaustavil žogo, prodrl v sredino in z levico potrdil zmago Reala. Beli balet bo pred gostovanjem v Barceloni igral še domačo tekmo proti Albaceteju. Odločilna tekma za napredovanje v Skupini B Lige prvakov pa jih čaka čez dva tedna proti Bayerju iz Leverkusna.

Zasledovalci popuščajo
Prvak Valencia zaostaja za Barcelono že za 11 točk. Proti Getafeju so varovanci trenerja Claudia Ranierija izgubili z 0:1. Edini zadetek je 19.minuti iz prostega strela dosegel Michel.

Hector Cuper je dobro začel svoje delo pri Mallorci. V Sevilli je iztržil točko (1:1).
Zaragoza je proti Atleticu iz Madrida vodila kar 80 minut, na koncu pa še srečno iztržila točko. Po dvojni podaji z Davidom Villo je Brazilec Savio že v 2. minuti zadel za Zaragozo. Domačini pa so izenačili sedem minut pred koncem prek Salve Balleste.

Nemčija: Makaay končal strelsko sušo
Bayern je po izjemno bolečem porazu v sredo proti Juventusu (0:1) svojo jezo stresel na Hannover. Bavarci so v 12. krogu Bundeslige z zmago s 3:0 znižali zaostanek za vodilnim Wolfsburgom na točko. Gostje so prišli v München polni samozavesti, saj so zmagali petkrat zapored v Bundesligi in se z zadnjega pomaknili do četrtega mesta.

Trener Hannovra Ewald Lienen je pripravil obrambno taktiko, vse njegove zamisli pa je že v 3. minuti pokvaril Claudio Pizarro. Roy Makaay je z lepo podajo našel Pizarra, ki je z zelo težkega položaja iz leve strani silovito ustrelil in premgal Roberta Enkeja. V 37. minuti je sodnik Lutz Michael Fröhlich pokazal rdeči karton Michaelu Ballacku. Vsi Bayernovi nogometaši, trener Felix Magath in manager Uli Höness so burno protestirali, saj je prekršek napravil Bastian Schweinsteiger. Po posvetu s stranskim delilcem pravice je glavni sodnik vzel rdeči karton nazaj in pokazal rumenega Scweinsteigerju.

V 2. polčasu je vstopil Mehmet Scholl in precej poživil igro Bayerna, v 80. minuti je našel Makaayja, ki je preigral Enkeja in zabil žogo v prazno mrežo. S tem je Nizozemec prekinil svoj oktobrski strelski post (nazadnje je zadel proti Ajaxu 28. septembra), ki je navijačem nemškega giganta povzročal sive lase. V zadnji minuti je razigrani Makaay v kazenskem prostoru z glavo podal do Joseja Paola Guerrera, ki je s svojim prvim zadetkom v Bundesligi postavil končni izid srečanja na olimpijskem stadionu.

Nürnberg deklasiral vodilnega na lestvici
Na Frankenstadionu je Wolfsburg doživel pravo katastrofo, v mreži vodilne ekipe Bundeslige pa bi lahko končala še kakšna žoga več. Najbolj zaslužen za zmago Nürnberga s 4:0 je bil slovaški reprezentant Marek Mintal, ki je dosegel tri zadetke. V letošnji sezoni je bil uspešen že devetkrat in vodi na lestvici strelcev nemškega prvenstva. Trener Wolfsburga Erik Gerets je bil po tekmi zelo jezen na svoje varovance. S tako igro se bo Wolfsburg kmalu poslovil od boja za naslov državnega prvaka.

Hertha rešila točko v sodnikovem podaljšku
Prvak Werder je gostoval na olimpijskem stadionu v Berlinu in vse do zadnjih sekund imel zmago v žepu. V zelo slabi tekmi so igralci Herthe poizkušali pozabiti tri boleče poraze proti Werderju v lanski sezoni (0:3 in 0:4 v prvenstvu, ter 1:6 v pokalu). V 80. minuti je Francoz Johan Micoud izvajal prosti strel z desne strani, Fredi Bobič je bil nepozoren in Angelos Charisteas je žogo preusmeril mimo vratarja Herthe Christiana Fiedlerja.

Sodnik Herman Albrecht je predlagal četrtemu sodniku, da se tekma podaljša le za minuto. Igralci Werderja so zelo zadrževali potek igre in sodnik kljub burnim protestom trenerja Thomasa Schaafa ni hotel odpiskati konca tekme, ampak jo je podaljšal še za minuto. V zadnji akciji na tekmi je Marcelinho s kota podal na glavo Alexandru Madlungu, ki je z osmih metrov matiral Andreasa Reinkeja.

Preobrat v Hamburgu
V obračunu dveh ekip, ki sta v zadnjih tekmah pokazala dobro formo je Schalke ugnal Hamburg z 2:1. V 47. minuti so povedli domači. David Jarolim je podal do Stefana Beinlincha, ki je premgal vratarja Schalkeja Franka Rosta. Gostje iz Gelsenkirchna so v zadnjih desetih minutah zadeli kar dvakrat. Izenačil je Mike Hanke v 79. minuti, le dve minuti kasneje pa je po samostojnem prodoru čez polovico igrišča zadel še Lincoln. Schalke je po prihodu trenerja Ralfa Rangnicka zmagal že šestič zapored v Bundesligi in se je na vrhu lestvice izenačil z Wolfsburgom.

Zmaga Bayerja in uspešen štart Advocaata
Bayer je ugnal Freiburg s 4:1, gostje pa so ob polčasu vodili z 1:0. Trener ''lekarnarjev'' Klaus Augenthaler je v nadaljevanju v igro poslal Paula Freierja in Marka Babiča, ki sta vnesla nove impulze in Bayer je povsem zmlel goste.

Pri Borussii iz Mönchengladbacha so med tednom predstavili novega trenerja. Holgerhja Facha bo nasledil slavni Nizozemec Dick Advocaat. Na prvi tekmi v Mainzu je Borussia osvojila točko (1:1).

Stuttgart je pričakovano zlahka odpravil Hanso iz Rostocka s 4:0 in zmagal prvič po treh zaporednih porazih v Bundesligi. V sredo Stuttgart gostuje pri Bayernu v osmini finala nemškega pokala. V soboto pa še v nemškem prvenstvu pri vodilnem Wolfsburgu.

Francija: Vodilni dvojec se je oddaljil
Vodilni Lyon je precej srečno zmagal v Lensu z 1:0. V 35. minuti je Mickael Essien zadel po podaji Florenta Maloudaja s kota. Essien je zadel v notranji del vratnice, žoga se je odbila v nogo vratarja Lensa Charlesa Itandjeja in končala v mreži. Lens je imel veliko priložnosti za izenačenje, a je ostalo pri zmagi gostov.

Lille je v nedeljo brez Mileta Ačimoviča prišel do zmage v Istresu z 2:0. S tem so zadržali zaostnek ene točke za Lyonom. Zasledovalca Monaco in Auxerre sta osvojila le točko. Monaco na domačem igrišču ni uspel premegati Ajaccia (2:2). Gostje so se rešili v 92. minuti z zadetkom Abdelnasserja Ouadaha. Nantes in Auxerre sta remizirala (1:1), gostje so na lestvici na 3. mestu, 7 točk za Lyonom.

Črna serija Marseilla se nadaljuje
V najbolj zanimivi tekmi tekmi 10. kroga francoskega prvenstva je Paris SG premagal Marseille z 2:1. Parižani so že sedmič zapored ugnali večne tekmece, ki so v medsebojnih srečanjih nazadnje slavili aprila 2002. Zmaga pa je še toliko bolj vredna, ker je PSG kar 70 minut igral z desetimi igralci. V 20. minuti je bil izključen Sylvain Armand, potem ko je od zadaj podrl Fabricea Fioreseja. Domači so povedli z zadetkom Pedra Paulete v 35. minuti, Portugalec je s 16 metrov matiral Fabiena Bartheza. Tik pred odmorom pa je Belgijec Laurent Battles izkoristil podajo Sergia Kokeja in izid izenačil. V 68. minuti je rezervist Edouard Cisse z levico z roba kazenskega prostora priigral vse tri točke Parižanom.

Pred tekmo so vročekrvni navijači PSG-ja s pivovskimi steklenicami obmetavali avtobus Marseilla. Incident se je zgodil le 800 metrov stran od Parka princev, razbitih pa je bilo kar nekaj oken na avtobusu. Nov obračun teh dveh ekip bo že v sredo v francoskem ligaškem pokalu.