Luis Suarez je za Barcelono zadel še v tekmovanju, v katerem mu doslej (edinem) še ni uspelo. Foto: Reuters
Luis Suarez je za Barcelono zadel še v tekmovanju, v katerem mu doslej (edinem) še ni uspelo. Foto: Reuters
Munir El Haddadi, Luis Suarez
Munir je z golom potrdil dobro formo s pripravljalnih tekem. Foto: Reuters

Sevilla ima že na začetku sezone natrpan urnik. Najprej je igrala evropski superpokal, v katerem je bil boljši Real, zdaj pa se meri še za prvo domačo lovoriko. Barca, ki je lani osvojila domači dvojček, naskakuje lovoriko, ki še manjka Luisu Enriqueju. Pod vodstvom nekdanjega kapetana ekipe je Barcelona že v prvi sezoni osvojila vse tri možne lovorike. Nato je Sevillo ugnala v evropskem superpokalu, pozneje osvojila še klubsko svetovno prvenstvo, toda v španskem superpokalu je bil uspešnejši Athletic Bilbao, ki je prvo tekmo dobil s kar 4:0.

Tokrat so Katalonci začeli veliko bolje, odločitev pa je padla v drugem polčasu. V prvem delu so bili na Sanchez Pizjuanu gostitelji nevarnejši, Barca pa je morala že v prvem polčasu dvakrat menjati, potem ko sta se poškodovala Jeremy Mathieu in kapetan Andres Iniesta, toda novinca v moštvu, Lucas Digne in Denis Suarez, sta odigrala zelo dobri tekmi.

Mrežo Seville zatresla Luis Suarez in Munir
Luis Suarez
je imel tudi na začetku drugega dela lepo priložnost, ko mu je natančno v kazenski prostor podal Denis Suarez. Urugvajski napadalec, ki je bil lani prvi strelec La lige, je meril z glavo, a se je izkazal Sergio Rico.

Tudi akcijo za zadetek v 54. minuti je s še eno lepo podajo začel Denis Suarez, imenitno se je znašel Arda Turan, ki je začel na krilu, in s prsmi žogo prepustil Luisu Suarezu, ta pa je natančno meril za 1:0. Takoj zatem sta Arda in Luis Suarez lepo kombinirala z Leom Messijem, a se je izkazal Sergio Rico. Končnih 2:0 je postavil Munir El Haddadi. Mladi napadalec, ki je zamenjal Ardo, je po podaji Messija natančno meril z zunanjim delom levice.

Španski superpokal, prva tekma:
SEVILLA - BARCELONA 0:2 (0:0)
L. Suarez 54., Munir 81.

Sevilla: Sergio Rico, Mariano, Rami, Mercando, Escudero (55./Sarabia), Nzonzi, Kranevitter (69./Ganso), Vazquez, Kijotake, Vitolo, Vietto (61./Ben Yedder).

Barcelona: Bravo, Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Mathieu (27./digne), Busquets, Rakitić, Iniesta (36./D. Suarez), Arda (77./Munir), Messi. L. Suarez.

Sodnik: Jesus Gil Manzano

Povratna tekma, sreda ob 23.00:
BARCELONA - SEVILLA