Luis Suarez in Neymar sta bila junaka srečanja na Madrigalu v Villarrealu. Foto: Reuters
Luis Suarez in Neymar sta bila junaka srečanja na Madrigalu v Villarrealu. Foto: Reuters
Aritz Aduriz
Aritz Aduriz je dosegel vodilni zadetek za Athletic, ki se je po treh letih znova prebil v finale kraljevega pokala. Foto: Reuters

Gostje iz Katalonije so povedli že v 3. minuti srečanja, ko je v polno zadel Neymar. Ta se je rešil zanke prepovedanega položaja. izkoristil odličen predložek Lionela Messija in hladnokrvno zaključil za 0:1. Takšnega začetka si gostitelji, ki so prvo tekmo izgubili s 3:1, vsekakor niso želeli, a se niso predali.

Med strelci tudi Suarez
Še pred odmorom - natančneje v 39. minuti - je izid poravnal Jonathan dos Santos, ki je zadetek dosegel proti svojemu nekdanjemu klubu. Mehičan je zadel ob drugi vratnici, potem ko je natančen predložek v kazenski prostor poslal Jaume Costa.
Pina najprej pokosil Busquetsa, nato še Neymarja
Pet minut pred odmorom je Tomas Pina z drsečim štartom pokosil Sergia Busquetsa, ki so ga odnesli z zelenice. Sodnik David Fernandez Borbalan mu ni pokazal niti rumenega kartona. Odlični vezist se je držal za gleženj, zamenjal ga je Jeremy Mathieu. Zdravniška služba Barce je sporočila, da gre za hujši zvin gležnja, podrobne teste bodo opravili v četrtek.
Ekipa z Madrigala je v 65. minuti nato ostala brez izključenega Pine, ki je podrl še Neymarja. Slabih deset minut pozneje je goste v vodstvo popeljal Luis Suarez, ki je izkoristil odlično globinsko podajo Martina Montoye, preigral Sergia Asenja in zadel za 1:2. Zmago Barcelone je tik pred iztekom rednega dela srečanja s še drugim zadetkom na tekmi potrdil Neymar.

Španski kraljevi pokal, polfinale, povratni tekmi:
Villarreal - BARCELONA 1:3 (1:1) 1:3
J. dos Santos 39.; Neymar 3., 88., Suarez 73.
RK: Pina 65./Villarreal

Villarreal: Asenjo, Mario, Musacchio, Victor Ruiz, Costa, J. dos Santos, Pina, Trigueros, Čerišev (69./Campbell), Uche (62./G. dos Santos), Vietto.

Barcelona: ter Stegen, Montoya, Pique, Mascherano (76./Rakitić), Jordi Alba, Busquets (42./Mathieu), Iniesta, Rafinha (65./Xavi), Suarez, Neymar, Messi.

Sodnik: David Fernandez Borbalan

Espanyol - ATHLETIC BILBAO 0:2 (0:2) 1:1
Aduriz 13., Etxeita 42.

V krepkem tisku sta izida s prvih tekem.



Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:

LAZIO - NAPOLI 1:1 (1:0)
Klose 33.; Gabbiadini 58.

Četrtek ob 20.45:
JUVENTUS - FIORENTINA

Povratni tekmi bosta 7. in 8. aprila.


Francoski pokal, četrtfinale:
Boulogne Sur Mer - ST. ETIENNE * 4:5, 1:1 (0:0)
Soubervie 80./11-m; Erding 85.
* - po streljanju 11-m

PARIS SG - Monaco 2:0 (1:0)
David Luiz 2., Cavani 51.

Četrtek ob 19.00:
BREST - AUXERRE

Ob 21.00:
CONCARNEAU - GUINGAMP