Sergio Batista je legenda Argentinos Juniorsov, za katere je začel igrati ravno po odhodu Diega Maradone k Boci Juniors. Zdaj ga bo
Sergio Batista je legenda Argentinos Juniorsov, za katere je začel igrati ravno po odhodu Diega Maradone k Boci Juniors. Zdaj ga bo "El Checho" uradno nasledil še na selektorskem mestu. Foto: EPA

Batista, prav tako kot "El Diez" svetovni prvak iz Mehike 1986, se je v ponedeljek srečal z izbirno komisijo argentinske nogometne zveze in, kot vse kaže, so pogovori potekali dobro. Iz Afe so sporočili, da je Batista uspešno odgovarjal na vprašanja izbirne komisije - ta je sestavljena iz lastnikov prvoligaških klubov -, zato naj bi ga tudi uradno imenovali na selektorski položaj.

Predsednik zveze Julio Grondona, ki je pred dvema letoma na selektorskem stolčku "ustoličil" Maradono, bo imel pri izboru njegovega naslednika končno besedo, a je medijem potrdil, da bo v torek podpisal imenovanje.

Že osvojil olimpijsko zlato
Batista je začasni selektor Argentine, že vse odkar se je sodelovanje med zvezo in Maradono končalo po četrtfinalnem porazu z Nemčijo (0:4) v četrtfinalu preteklega svetovnega prvenstva. 47-letni Batista je kot olimpijski selektor Argentine v Pekingu ubranil zlato iz Aten. Prvi veliki izziv za Batisto bo Copa America, ki jo drugo leto gosti ravno Argentina. "Gavči" so zadnji južnoameriški naslov na prvenstvih, ki so vsako drugo leto, osvojili za njih že daljnega leta 1993.