Kapetan Mark Van Bommel je dvignil pokalno lovoriko, Bayern pa bo imel čez en teden priložnost, da postane še evropski prvak in osvoji trojno krono. Toda iste načrte ima tudi Inter ... Foto: Reuters
Kapetan Mark Van Bommel je dvignil pokalno lovoriko, Bayern pa bo imel čez en teden priložnost, da postane še evropski prvak in osvoji trojno krono. Toda iste načrte ima tudi Inter ... Foto: Reuters
Bayern petnajstič slavi naslov nemškega pokalnega prvaka. Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben je bil izjemno razpoložen in je med drugim Bayern z bele točke popeljal v vodstvo 1:0. Foto: Reuters
Thomas Schaaf
Trener Werderja Thomas Schaaf je že trikrat slavil pokalni naslov, za rekordnega četrtega pa proti razigranemu Bayernu ni imel možnosti. Foto: Reuters

Zgodovinska priložnost za trojček bo naslednjo soboto v finalu Lige prvakov proti Interju na stadionu Santiago Bernabeu. Varovanci Louisa van Gaala, ki v spomladanskem delu meljejo vse pred seboj, so 22. naslovu nemškega prvaka dodali še 15. pokalni naslov. Finale je bil enakovreden le uvodne četrt ure, potem pa je bil Bayern vsaj za razred boljši tekmec v sijajnem vzdušju na razprodanem olimpijskem stadionu v Berlinu.

Butt preprečil vodstvo Werderja
V nemški prestolnici je ves dan deževalo, tudi v težkih razmerah za igro pa sta ekipi začeli odločno. Arjen Robben je že v 3. minuti z levico s 25 metrov ogrel dlani Tima Wieseja, Martin Demichelis pa je po kotu z glavo meril prek vrat. Nekdanji napadalec Bayerna Claudio Pizarro je v 8. minuti v kazenskem prostoru mojstrsko preigral Daniela van Buytna in Bastiana Schweinsteigerja, potem pa streljal v Hansa Jörga Butta. Vratar Bayerna je obranil tudi strela Torstna Fringsa in Aarona Hunta, s tremi obrambami v eni akciji je dokazal, da je upravičeno med potniki v Južno Afriko.

Neumnost Mertesackerja prelomila srečanje
Razigrani Robben je na desni strani povzročal ogomne težave obrambi Werderja. Po pol ure si je izmenjal dvojno podajo s Thomasom Müllerjem, potem pa za las ustrelil prek vrat. Premoč Bavarcev je obrodila sadove v 35. minuti. Ivica Olić si je podal žogo mimo Pera Mertesackerja, ki jo je v kazenskem prostoru zaustavil z roko. Z bele točke je Robben z levico razparal mrežo. Žoga je v mrežo potovala s hitrostjo 115 km/h.

V drugem polčasu je igrala le ena ekipa
V 52. minuti je Robben podal iz kota, Mertesacker je z glavo zadel van Buytna, žoga se je odbila do Olića, ki je s štirih metrov potisnil v mrežo. Odpor Bremenčanov je bil razbit. Enajst minut zatem je kapetan Mark van Bommel lepo našel Riberyja, ki je sam stekel proti Wieseju in ga z roba kazenskega prostora rutinsko matiral. Torstnu Fringsu so četrt ure pred koncem popustili živci, od zadaj je pokosil Bastiana Schweinsteigerja in prejel drugi rumeni karton. Sodnik Thorsten Kinhöfer bi mu moral za brutalni štart pokazati direktni rdeči karton. Sedem minut pred koncem je Philipp Lahm z leve strani našel "Schweinija", ki si je žogo mojstrsko zaustavil na prsih in jo mimo Wieseja z desnico poslal v malo mrežico.

Van Gaal že misli na Inter
"Bili smo izjemni. Priigrali smo si ogromno priložnosti. Ko si v takem naletu, gredo žoge kar same v gol. Jose Mourinho je bil prejšnji teden v Berlinu, tokrat je na tekmo poslal svojega asistenta. Inter igra odlično v obrambi. Danes bomo proslavljali, v ponedeljek pa se začnemo pripravljati za finale. Vsi si ga želimo osvojiti, takih tekem se ne igra vsak dan," je bil zadovoljen van Gaal, ki je tudi ljubitelj himn. Naučil se je že besedila nemške himne in jo prepeval pred tekmo. Prejšnji teden je naslov prvaka proslavljal do petih zjutraj v diskoteki v Münchnu. Tudi v Berlinu je pivo takoj po predaji pokala teklo v potokih …

Drugo slavje Bayerna v Berlinu v dveh tednih, vsi pa se zavedajo, da bo v Madridu precej težje. V Nemčiji so Bavarci razred zase, take prevlade v Bundesligi ni bilo že dolgo časa.

Finalna tekma nemškega pokala:, Berlin
Werder Bremen - BAYERN 0:4 (0:1)
72.954; Robben 35./11-m, Olić 52., Ribery 63.,
Schweinsteiger 83.
RK: Frings 76./Werder

Werder Bremen: Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch, Frings, Bargfrede (54./Marin), Hunt (46./Almeida), Borowski (70./Jensen), Özil, Pizarro.

Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, van Bommel, Schweinsteiger, Robben (86./Altintop), Müller (77./Timoščuk), Ribery, Olić (80./Klose).

Sodnik: Thorsten Kinhöfer