Igralci Zenita se veselijo izenačenja na Allianz Areni. Foto: EPA
Igralci Zenita se veselijo izenačenja na Allianz Areni. Foto: EPA
Franck Ribery
Franck Ribery je v drugem poskusu ukanil Vjačeslava Malafejeva. Foto: EPA
Cesare Pranedelli
Trener Fiorentine Cesare Pranedelli se zaveda, da bi lahko na Ibrox Parku iztržil precej več. Foto: EPA

Pri Bayernu se je zelo poznala odsotnost glavnega zvezdnika Luce Tonija. Najboljši strelec Bundeslige (20 golov) je bil kaznovan. Bavarci so povedli v 18. minuti. Fernando Ricksen je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Ze Roberta in sodnik Luboš Michel je pokazal ne belo točko. Franck Ribery je neverjetno slabo streljal po sredini gola, vratar Vjačeslav Malafejev je žogo odbil, Francoz pa jo je pospravil v mrežo. Gostitelji so imeli kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva.

Lucio tragični junak
V 60. minuti je Viktor Fajzuiln podal z leve strani v kazenski prostor, Lucio pa je z glavo povsem neoviran poslal žogo v svojo mrežo. V 67. minuti je moral vratar Oliver Kahn zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti igrišče, v vrata je stopil Michael Rensing. Lucio je po podaji Riberyja v 79. minuti močno streljal z roba kazenskega prostora, Malafejev je sijajno posredoval z roko. Sedem minut pred koncem je Fajzulin v gneči spravil žogo mimo Rensinga, pred golovo črto je rešil Ze Roberto. V zadnjih minutah sta bila nenatančna še Lukas Podolski in Andrej Aršavin.

Na povratni tekmi, ki bo naslednji četrtek ob 18.30 na stadionu Petrovsky, bo Bayern moral zadeti. Vrača se Toni, pri Rusih pa bodo manjkali Ricksen, Širl in Aršavin, ki so v Münchnu prejeli rumene kartone.

Dolgčas na Ibrox Parku
Glasgow Rangersi in Fiorentina sta se v taktični tekmi brez velikih priložnosti razšla brez golov. Škoti so Italijane pričakali močno oslabljeni, saj je manjkalo kar devet poškodovanih ali kaznovanih igralcev prve ekipe, vključno s kapetanom Barryjem Fergusonom. Gostje so v povsem nerazburljivem prvem polčasu poskušali doseči vodilni gol, toda prave nevarnosti vseeno niso uprizorili. Še najlepšo priložnost za Rangerse je zapravil Jean-Claude Darcheville v 17. minuti. Pet minut pred odmorom je branilec gostiteljev Carlos Cuellar v zadnjem trenutku zaustavil Maria Alberta Santano. Isti igralec je zapretil tudi v 75. minuti, ko je njegov strel s 30 metrov obranil vratar Neil Alexander.

Polfinale, prvi tekmi:
BAYERN - ZENIT 1:1 (1:0)
66.000; Ribery 18.; Lucio 60./ag

GLASGOW RANGERS - FIORENTINA 0:0
50.500 gledalcev

Povratni tekmi bosta 1. maja. Finale bo 14. maja v Manchestru.