Veselje Bavarcev po tekmi je bilo nepopisno. Foto: epa
Veselje Bavarcev po tekmi je bilo nepopisno. Foto: epa
Veselje nogometašev Bayerna
Bavarsko slavje vedno poteka ob spremljavi obilice piva. Foto: epa
Frank Lampard
Frank Lampard je takole načel mrežo Boltona. Foto: epa
Mamadou Niang
Mamadou Niang je dosegel prvi zadetek za Strasbourg. Foto: epa

Bavarci tako nadaljujejo svojo vladavino na nemških zelenicah, saj so v zadnjih sedmih letih že petič zmagovalci Bundeslige. Felix Magath je že v prvi sezoni na klopi Münchenčanov osvojil lovoriko.

28. maja bo imel priložnost, da v finalu pokala osvoji dvojno krono. Tekmec Bayerna bo Schalke. Vse izide 31. kroga in lestvice si lahko ogledate tukaj.
Mourinho & Co. brez konkurence
Chelsea je z zmago nad Boltonom z 2:0 (dvakrat je zadel Frank Lampard) osvojil prvi naslov zmagovalca Premier League po 50-ih letih.

Največ zaslug za osvojeno lovoriko ima obramba na čelu z Johnom Terryjem, ki je v 35. krogih prejela le 13 zadetkov. V dosedanjem delu prvenstva so varovanci Joseja Mourinha osvojili 88 točk od možnih 105-ih. Končno pa so se obrestovali tudi številni vloženi milijoni dolarjev ruskega mogotca Romana Abramoviča.

Po zmagi in osvojenem prvenstvu je trener Bluesa Mourinho dejal: "Smo zelo specifična ekipa, ki je sestavljena iz igralcev, ki prihajajo iz 14 držav. Mislim, da smo si naslov zaslužili. Moje srce zdaj še bolj pripada Chelseaju." Vse izide 36. kroga in lestvico si lahko ogledate tukaj.

Strasbourgu francoski ligaški pokal
V finalu francoskega ligaškega pokala je Strasbourg z 2:1 ugnal Caen. Strasbourg, ki se še vedno bori za obstanek v eliti, je po letu 1997 znova osvojil ligaški pokal, s čimer si je priigral tudi nastopanje v Pokalu Uefa. Tekmo je odločil branilec Jean-Christophe Devaux, ki je v 79. minuti žogo s prostega strela (20 m) poslal pod prečko.

Pariz, finale:
Caen - STRASBOURG 1:2 (1:1)
Mazure 42.; Niang 38., Devaux 79.