Raul je v 10. minuti prvič matiral Oliverja Kahna, ki je nekoliko zamudil pri izhodu iz vrat. Foto: EPA
Raul je v 10. minuti prvič matiral Oliverja Kahna, ki je nekoliko zamudil pri izhodu iz vrat. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham se je na veliko prizorišče vrnil s pomembnimi podajami. Foto: Reuters
Bomba Edisona Mendeza
Edison Mendez je z izjemno močnim in natančnim strelom prinesel zmago PSV-ju. Foto: Reuters
Ryan Giggs
Ryan Giggs je le reagiral na sodnikov znak in zadel nebranjeno mrežo. Foto: Reuters
Kaladze in van Hesselink
Na Celtic Parku je 60 tisoč gledalcev videlo borbeno predstavo, a brez najpomembnejšega - zadetkov. Foto: Reuters
Tik pred posredovanjem policije
Navijači rdečih vragov so neumorno plezali na stadion v Lensu, zato je posredovala francoska policija. Foto: Reuters

Najbolj vroče v torek zvečer je bilo v Madridu, kjer je potekal derbi v pravem pomenu besede, saj so že v prve pol ure igre padli štirje zadetki.

V deseti minuti je Ruud van Nistelrooy poslal globinsko podajo, Raul je prehitel Oliverja Kahna in žogo spravil v mrežo. Nemci so nato vzpostavili ravnotežje, po podaji Willyja Sagnola je bil Lucio v 23. minuti najvišji v skoku.

Beckhamova zlata levica
Beli balet je hitro zaplesal in v dobrih petih minutah povedel s 3:1. Najprej se je žoga v golu znašla po strelu Ivana Helguere. Počasni posnetek je pokazal, da se je Raul na golovi črti dotaknil žoge, s čimer si je "zaslužil" še en zadetek, nato pa se je gola veselil še Ruud van Nistelrooy. Obakrat je podal David Beckham in s tem upravičil zaupanje Fabia Capella, ki ga je spet uvrstil v prvo postavo. Na začetku nadaljevanja bi Becks s prostega strela skoraj povišal na 4:1, a je Oliver Kahn žogo odbil v prečko.

Nemška prevlada v drugem polčasu
Drugi del je minil v popolni prevladi Bavarcev, ki so imeli kar 58 odstotkov igralnega časa žogo v svoji posesti. Španci so se zaprli in uspešno branili vse do zadnjih minut, ko je Mark van Bommel silovito streljal z roba kazenskega prostora v desni spodnji kot Ikerja Casillasa in postavil končni izid 3:2, ki ne ustreza preveč nobeni ekipi.

Capello: V igralce se je naselil strah
"Na Bernabeuu dobivamo veliko golov, zato se je v drugem polčasu v igralce naselil strah. Bili smo veliko boljši v prvem polčasu, v drugem pa so na pritisnili. Gre za psihološki moment," je po tekmi dejal trener Madridčanov Fabio Capello, ki na vprašanje novinarja, ali je v ponedeljek ponudil odstop, ni želel odgovoriti.

Trener Bayerna Ottmar Hitzfeld je bil zadovoljen: "Na začetku smo igrali pregloboko v obrambi in naredili dve usodni napaki. V drugem polčasu smo igrali dobro. Ustavarili smo si veliko priložnosti in le vprašanje časa je bilo, kdaj bomo dosgeli drugi gol. Izid je dober za našo moralo."

Topničarji brez pravih nabojev
Lanski finalist Lige prvakov Arsenal je gostoval v Eindhovnu pri PSV-ju. Prvi del je pripadel Angležem, ki so dvakrat nevarno zapretili preko Tomaša Rosickyja, blizu je bil tudi Thierry Henry, a je bil vselej Brazilec Gomes na pravem mestu. V 61. minuti je ne pretirano razburljivo tekmo pretrgal siloviti strel Edisona Mendeza, ki je z okoli 30 metrov premagal Edvina van der Saarja. V finišu tekme Arsenal ni uspel kronati svoje pobude.

Sodnik in Giggs premagala Lille
Rdečim vragom se je uspelo maščevati Lillu za poraz pred dobrim letom, saj so v Lensu slavili z 1:0. Po mirnem prvem polčasu na igrišču so gostitelji v drugem delu po uri igre prek Petra Odemwingieja dosegli zadetek, a ga je sodnik razveljavil, zaradi domnevnega prekrška nad Nemanjom Vidićem. Ob koncu srečanja je Manchester United prišel do prostega strela. Sodnik je dovolil Ryanu Giggsu izvedbo strela, čeprav je Tony Sylva še postavljal živi zid, zato Valežanu ni bilo težko zadeti oddaljenega kota Senegalca. Na tribunah je med vročekrvnimi Otočani s solzilcem posredovala protiizgredniška policija, potem ko so nekateri izmed navijačev želeli preplezati ograjo.

Milan ni uspel kronati premoči
V Glasgowu je Celtic želel pripraviti presenečenje, a je bil prebujajoči Milan bližje uspehu. Edini pravi napadalec rdeče-črnih Alberto Gilardino je imel priložnost večera sredi prvega dela, ko se je iz oči v oči znašel z vratarjem Arturjem Borucom, a se je Poljak izkazal z lepo parado. Kreator igre Celtica Šinosuke Nakamura je s prostega strela edini resno ogrozil vrata Željka Kalaća. Gostujoči kapetan Paolo Maldini je kot peti igralec in prvi Italijan 100. zaigral v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme

CELTIC - MILAN 0:0

LILLE - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:0)
Giggs 83.

PSV EINDHOVEN - ARSENAL 1:0 (0:0)
Mendez 61.

REAL MADRID - BAYERN 3:2 (3:1)
Raul 10., 28., van Nistelrooy 34.; Lucio 23., Van Bommel 88.

Sreda ob 20.45:

ROMA - LYON

BARCELONA - LIVERPOOL

PORTO - CHELSEA

INTER - VALENCIA

Povratne tekme bodo 6. in 7. marca.
S. J. & T. G.