David Beckham se je v Los Angeles iz Real Madrida preselil na začetku leta 2007. Foto: EPA
David Beckham se je v Los Angeles iz Real Madrida preselil na začetku leta 2007. Foto: EPA

Prva ugibanja o prestopu 33-letnega angleškega nogometaša na San Siro so se pojavila že v soboto, ko so mediji poročali, da bo Beckham po končani sezoni v ZDA treniral z Milanom. Za pravo "bombo" pa je Galliani poskrbel ob odhodu Milana na tekmo Pokala Uefa v Heerenveen, saj je povedal, da se z Beckhamovim agentom pogovarja o posoji iz Los Angeles Galaxyja, ki ne bo igral v končnici lige MLS. Zadnjo tekmo bo odigral v nedeljo proti Dallasu.

Galliani: Beckham je izbral Milan
"Ali bo prišel? Da, verjamem v to. V Milanu bo na posoji ostal nekaj mesecev, nato pa se bo vrnil v Los Angeles. Beckham je izbral Milan. Naša ekipa je zelo konkurenčna in bo ostala taka, kot je, a Beckham je nekaj drugačnega in vznemirljivega," je dejal Galliani. Trener Carlo Ancelotti je pred dnevi priznal, da so si "Becksa" želeli kupiti že poleti.

Beckham si zelo prizadeva, da bi čim več igral, saj lahko v nasprotnem primeru pozabi na igranje v reprezentanci in na nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010. Januarja letos je tri tedne treniral z Arsenalom.

M. R.