David Beckham bi zadnje mesece pri Realu verjetno najraje kar pozabil. Foto: Reuters
David Beckham bi zadnje mesece pri Realu verjetno najraje kar pozabil. Foto: Reuters
Victoria in David Beckham
Victoria in David Beckham sta novi zvezdi, ki sta našli svoj dom v Los Angelesu. Foto: EPA
V Los Angelesu vlada Beckhammania

Španci so 31-letnemu zvezdniku ponudili podaljšanje pogodbe za dve leti, imel je tudi ponudbe drugih evropskih klubov, na koncu pa se je odločil za odhod v ZDA. Glede na to, da je bil pri "galaktikih" v zadnjem času v nemilosti trenerja Fabia Capella, je odločitev, da zapusti kraljevi klub, pričakovana, Los Angeles pa ga je prepričal z več kot 250 milijoni ameriških dolarjev, kolikor naj bi zaslužil. To je eden najvišjih zneskov v športu nasploh. Na teden bo namreč dobil približno milijon zelencev! V španski prestolnici je prejemal po 7,7 milijona dolarjev na leto.

Če bo obdržal sponzorske pogodbe, s katerimi zdaj zasluži po 30 milijonov na leto, bi lahko kmalu postal tudi najbolje plačani športnik na svetu. To je bil lani golfist Tiger Woods, ki je v žep pospravil približno 98 milijonov dolarjev.

Se mu bo izpolnila zadnja madridska želja?
Beckham upa, da bo v Madridu do poletja dočakal vsaj eno lovoriko, ki je od prihoda junija leta 2003 še nima. Los Angelesu, ki igra v ameriški ligi MLS (Major League Soccer), se bo pridružil avgusta. Nekdanji angleški kapetan bo tako šel po poti Peleja, Franza Beckenbauerja in Johana Cruyffa, ki so prek Atlantika služili mastne denarce v sedemdesetih in na začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Beckham se že veseli novega izziva - še povečati priljubljenost nogometa v ZDA.

"Rad bi se zahvalil navijačem in prebivalcem Madrida, pri katerih smo bili tako moja družina kot jaz vedno dobrodošli. Zaradi takega odnosa je bila odločitev o slovesu izjemno težka. Zelo sem užival tu in zelo sem hvaležen klubu, da mi je dal priložnost igrati v tako velikem moštvu in pred takimi odličnimi navijači," je na dušo privržencev Reala še enkrat popihal Beckham.

Kalifornijo že pozna
Los Angeles Galaxy, ki je bil ameriški prvak leta 2002 in 2005, je že pred nekaj meseci izrazil zanimanje za nakup "Becksa", ta pa je že takrat poudaril, da si želi kariero končati v ZDA. Beckham v Los Angelesu že ima svojo nogometno akademijo in tesne vezi z družbo Anschutz Entertainment Group, ki je lastnik kluba. Ne gre dvomiti, da se bo v "galaksiji" hollywoodskih zvezd, po katerih nosi moštvo ime, znašel bolje kot med Realovimi "vesoljci". In z njim njegova žena Victoria, nekdanja članica skupine Spice Girls.

M. R.

V Los Angelesu vlada Beckhammania