Belgija je ostala brez kapetana in poveljnika obrambe Vincenta Kompanyja, ki ga zadnje čase močno pestijo ponavljajoče se poškodbe. Foto: Reuters
Belgija je ostala brez kapetana in poveljnika obrambe Vincenta Kompanyja, ki ga zadnje čase močno pestijo ponavljajoče se poškodbe. Foto: Reuters
Bastian Schweinsteiger in Marco Verratti
Marco Verratti bi moral biti v zasedbi Antonia Conteja nekakšen metronom, ki bi dajal ritem Italiji. Foto: EPA

Kompany, igralec Manchester Cityja, se je ta teden poškodoval na povratni polfinalni tekmi lige prvakov, kjer je moral City priznati premoč madridskemu Realu, Kompany je z igrišča odšepal že v deseti minuti. 30-letni Kompany je od leta 2008 utrpel že 33. poškodbo kariere, v tej sezoni je odigral le 22 tekem od 57.

"Izpustil bom letošnji Euro. To je zame zelo žalostna novica. Lahko bi zdaj tarnal in se bal za kariero, a to nisem jaz. Ostajam pozitiven in zaupam članom reprezentance, vse bom naredil v podporo ekipi," je med drugim zapisal steber obrambe Cityja Kompany na svojem Facebookovem profilu. Belgija s svojim zvezdniškim moštvom sicer sodi v širši krog favoritov celo za naslov.

Italijani že brez dveh ključnih vezistov
Nogometašem, ki ne bodo igrali na poletnem evropskem prvenstvu v Franciji, se je pridružil še Marco Verratti. Vezist italijanske reprezentance in pariškega PSG bo moral na operacijo dimelj. Zaradi ponavljajočih se zdravstvenih težav je Verratti pred kratkim že izpustil prijateljsko tekmo z Nemčijo, ne igra pa niti ob koncu sezone v francoski ligi.

Verrattija bodo operirali 16. maja v Dohi. "Njegove težave s poškodbo v zadnjih dveh mesecih so zelo moteče. Lahko bi zelo napredoval, a ga poškodba ovira, prepričan sem, da se bo po operaciji vrnil še boljši in bo moštvu lahko še bolj pomagal," je razloge za napotitev Verrattija na operacijo opisal trener PSG Laurent Blanc. Verratti je za Italijo zbral 15 nastopov in je bil zadnje čase ključni mož sredine. Azzurri bodo na EP igrali v skupini E z Belgijo, Švedsko in Irsko, že pred Verratijem pa so za prvenstvo stare celine ostali brez uslug Claudia Marchisia.

Zaradi poškodb so brez Eura 2016 že ostali vezist Nemčije in Borussie Dortmund Ilkay Gundogan, krilni napadalec Anglije in Arsenala Alex Oxlade-Chamberlain in rezervni vratar Anglije Jack Butland.