Arsenal je kljub odlični igri le enkrat zatresel mrežo Liverpoola. Glavni krivec za to sta bila sodnik in Nicklas Bendtner. Foto: EPA
Arsenal je kljub odlični igri le enkrat zatresel mrežo Liverpoola. Glavni krivec za to sta bila sodnik in Nicklas Bendtner. Foto: EPA

"Bili smo boljši. Imeli smo več žogo v svojih nogah in bili nevarnejši. Na našo nesrečo sodnik ni dosodil čiste enajstmetrovke. Bil je le pet metrov od Kuyta, in to je moral videti," je po prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov, ki se je končala z 1:1, bentil Wenger.

Benitez in Kuyt menita, da najstrožje kazni ni bilo
Sporni trenutek se je zgodil po prodoru Aleksandra Hleba, ki je padel v kazenskem prostoru, potem ko ga je za dres povlekel Dirk Kuyt. Na počasnem posnetku je bilo videti, da je prekršek očiten, vendar je sodnik le zamahnil z roko. Trener Liverpoola Rafa Benitez ni bil tako prepričan o najstrožji kazni: "Težko je reči. V Angliji take enajstmetrovke ne dobiš. Ni bilo povsem jasno." Tudi Kuyt je podobnega mnenja: "Nisem ga povlekel za majico. Mislim, da enajstmetrovke ni bilo, vendar je bilo blizu."

Bendtner tragični junak (Video)
Še bolj neverjeten trenutek se je zgodil nekaj minut pozneje, ko je napadalec Arsenala Nicklas Bendtner rešil Liverpool zanesljivega zadetka, potem ko je na golovi črti preprečil pot žogi v prazno mrežo po strelu Fabregasa. "Povedal mi je, da se je hotel umakniti žogi, kar pa mu ni uspelo. Tudi meni se je tako zdelo, vendar je kljub vsemu neverjetno," je bil potrt Wenger.

Turki slavijo, Chelsea sanja o zapravljenih priložnostih
Medtem Turki slavijo veliko zmago Fenerbahčeja nad Chelseajem (2:1). "Dosegli smo eno največjih zmag v zgodovini kluba, čeprav smo morda odigrali najslabšo tekmo v sezoni. To je kapital za naslednji obračun," je optimist Brazilec v vrstah Turkov Alex.

Na drugi strani trener Chelseaja Avram Grant ni bil preveč obupan: "Igrali smo dobro do izenačenja. Bili smo boljši, si ustvarili veliko priložnosti, toda to je nogomet. Čeprav je izid 2:1 na gostovanju dober, sem razočaran, saj je bilo na igrišču drugače." Slabe volje ni mogel skriti niti Michael Ballack: "Seveda sem zelo razočaran, ker smo zapravili veliko priložnost za zmago. Če bi bila jaz in Drogba bolj zbrana, bi bila drugačna pesem. Zdaj je vse v naših rokah."

R. K.