Benfica je na dveh tekmah zbrala šest točk. Foto: Reuters
Benfica je na dveh tekmah zbrala šest točk. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je popeljal Real do nove zmage. Foto: Reuters

Portugalci so v Madridu do zmage prišli po preobratu. Atletico je v 23. minuti v vodstvo popeljal Angel Corea, ki je moral prejšnjo sezono izpustiti zaradi težav s srcem. Še v prvem polčasu je s silovitim volejem izenačil njegov argentinski rojak Nicolas Gaitan, ki je bil izbran za igralca tekme. Gaitan je bil podajalec pri odločilnem zadetku Goncala Guedesa, ki je zadel skorajda iz mrtvega kota.

Jan Oblak pri prvem zadetku ni imel nobenih možnosti, pri drugem pa je pokril bližnji kot, kar se je izkazalo za napačno odločitev. Jezen odziv slovenskega vratarja je bil najverjetneje posledica prav te izbire. Spletni portal "whoscored" mu je namenil najnižjo oceno izmed vseh na zelenici - 5,9.

Oblak najslabše ocenjeni igralec
Oblak resnici na ljubo ni imel veliko dela. Portugalci so zadeli z obema streloma, ki sta zletela v okvir vrat. Ob tem so še dvakrat streljali mimo, en strel je bil blokiran. Atletico je napadal, a je imela Benfica v vratih razpoloženega 36-letnega Julia Cesarja. Madridčani so sprožili 23 strelov proti vratom Brazilca, v okvir jih je zletelo sedem, a pritisk na bučnem stadionu Vicente Calderon, tudi z rezervistom Torresom, ni obrodil sadu.

"Tekma je bila dobra, naši nasprotniki pa so se zelo dobro branili. V prvem polčasu smo imeli priložnosti, da povišamo vodstvo, a nam ni uspelo. Po zaostanku v drugem polčasu smo napadali, vendar zaman. Benfica je delo opravila odlično in zasluženo zmagala. Izid je slab, toda ves čas smo imeli pozitiven odnos. Smo drugi v skupini in še vedno smo sproščeni," kljub porazu ni bil pretirano razočaran trener Atletica Diego Simeone.

Ronaldo se ne pogovarja z novinarji, ker so vprašanja slaba
Na Švedskem je Cristiano Ronaldo, potem ko je zabil dvakrat za 500. in 501. gol v karieri ter se s 323 zadetki na večni lestvici strelcev Real Madrida izenačil z Raulom, prekinil skoraj šestmesečni medijski molk. "Če ne govorim z novinarji, pomeni, da nekaj ni prav. Vsak si lahko misli, kar hoče, toda ne govorim z novinarji, ker vprašanja niso dobra. Zakaj me sprašujete o stvareh, ki so se zgodile pred petimi ali šestimi meseci? Sprašujte me o tem, kar se je zgodilo danes. Zakaj moram vedno jaz govoriti? Tega mi ni treba, imate še druge igralce," je po zmagi Madridčanov nad Malmöjem (2:0) nezadovoljstvo z novinarji izrazil Ronaldo. 30-letni Portugalec ni mogel mimo izenačitve rekorda z Raulom: "Res sem srečen, da sem se zapisal v zgodovino Reala iz Madrida. Tega nisem pričakoval, ko sem prišel sem. Govoril sem že z Raulom, ki mi je telefoniral in čestital."

Ronaldo se je na koncu dotaknil tudi svoje prihodnosti in odnosa s trenerjem Rafo Benitezom. "Ne vem, kaj se lahko zgodi, toda v tem trenutku sem tukaj zadovoljen. Moj odnos s trenerjem in predsednikom kluba je dober. Z njima sem se vedno dobro razumel, a ne vem, kaj bo prinesla prihodnost," je še povedal Ronaldo.