Benitez je pred torkovo tekmo pod velikim pritiskom. Foto: EPA
Benitez je pred torkovo tekmo pod velikim pritiskom. Foto: EPA
Julio Ricardo Cruz je
Julio Ricardo Cruz bo skušal še poglobiti težave Redsov. Foto: EPA
Cicinho
Cicinho bi jo rad zagodel nekdanjim soigralcem. Foto: EPA
Avram Grant
Jose Mourinho ni popeljal Chelseaja do finala Lige prvakov, zdaj je na potezi njegov naslednik Avram Grant. Foto: EPA

Redsi so v letošnji sezoni zapravili vse ostale možnosti za lovoriko, zato bo torkov derbi osmine finala na Anfieldu za njih ključnega pomena. Kluba se nista srečala že 43 let! Gostitelji naj bi v napadu začeli s Dirkom Kuytom in Fernandom Torresom, vodilna ekipa Serie A pa z Zlatanom Ibrahimovićem in Juliom Cruzom.

"Rafa" išče vzroke za slabe igre
"Vsi smo bili zelo razočarani po sobotnem porazu v pokalu FA, vendar se moramo usmeriti proti naslednji tekmi. Naš cilj je priti čim dlje v Ligi prvakov, v Premier ligi pa si želimo osvojiti 4. mesto. Z analizami bom skušal ugotoviti, zakaj nekateri ključni igralci v zadnjih tednih niso v pravi formi," je povedal Benitez.

"Morali bomo igrati povsem drugače, kot na zadnjih tekmah. Inter ima v italijanskem prvenstvu že veliko prednost, zato se bo vse sile usmeril v Ligo prvakov. Vseeno imamo lepe možnosti, predvsem ob dobrem začetku prve tekme," je dejal Jamie Carragher, ki bo odigral že 99. tekmo za Liverpool v evropskih tekmovanjih.

Inter uspešen v Angliji
Lažje je poškodovan Patrick Vieira, Luis Figo pa naj bi tekmo začel na klopi. Inter je zadnji dve gostovanji v Angliji gladko dobil. Newcastle je ugnal s 4:1, Arsenal pa s 3:0. "Ne smemo misliti na to, da bomo igrali drugo tekmo na San Siru. Že na prvem srečanju si moramo priboriti ugodno izhodišče. Tudi Liverpool je v gosteh zelo nevaren," opozarja argentinski napadalec Cruz.

Real v Rimu brez Robinha in Sneijderja
Roma in Real sta prejšnji konec tedna izgubila. Kraljevi klub bo na Olimpicu nastopil brez Pepeja, Marcela in Christopha Metzelderja, ki so odsotni že dlje časa. Na seznamu poškodovanih sta se jim pridružila še Robinho in Wesley Sneijder, ki sta bila najbolj zaslužna za uspehe Reala v prvi polovici sezone.

Roma doslej nemočna proti Madridčanom
Rimljani so izgubili vsa tri srečanja z Realom doma, na zadnjih dveh tekmah je bilo kar 0:3. Madridčani so dobili le eno od zadnjih devetih gostovanj v Ligi prvakov. "Vem, da je Real izgubil v španskem prvenstvu, vendar to prav nič ne pomeni. Betis je izvrsten v igri z glavo, naša moč pa je v igri po tleh," je razmišljal stateg Rome Luciano Spalletti.

Chelsea ne podcenjuje Grkov
Olympiacos se je po devetih letih prebil med 16 najboljših, Chelsea pa v Pireju čaka pravi pekel. "Bodite prepričani, da si nihče ne misli, da bomo zlahka prišli v četrtfinale. Olympiacos je doma izjemno močan, v predtekmovanju je dokazal, da je sposoben igrati na najvišjem evropskem nivoju. Chelsea je v zadnjih letih ogromno dosegel, vendar v Ligi prvakov še nikoli ni igral v finalu, motiva nam res ne manjka," je dejal trener Chelseaja Avram Grant, ki se veseli povratka Didierja Drogbaja z afriškega prvenstva.

Porto se vrača na prizorišče velikega uspeha
Nogometaši Porta so 26. maja 2004 v Gelsenkirchnu osvojili Ligo prvakov, potem ko so v finalu s 3:0 odpravili Monaco. V torek jih na Veltins Areni čaka Schalke. Gostitelji bodo odigrali 100. tekmo v evropskih pokalih in zelo si želijo 50. zmage. Prvič v zgodovini kluba so se prebili v osmino finala. Popotnica je bila zelo slaba, saj so v petek doma klonili proti Wolfsburgu z 1:2.

Torek ob 20.45:
SCHALKE - PORTO
LIVERPOOL - INTER
ROMA - REAL MADRID
OLYMPIACOS - CHELSEA

Povratne tekme bodo 5. marca. Srečanje Inter - Liverpool bo 11. marca.

Sreda ob 20.45:
CELTIC - BARCELONA
LYON - MANCHESTER UNITED
ARSENAL - MILAN
FENERBAHČE - SEVILLA

Povratne tekme bodo 4. marca.