Ne mine tekme, ne da bi Lionel Messi dosegel kakšen rekord. Tokrat so statistiki izračunali, da je Argentinec prvi, ki je v Ligi prvakov zadel v 20 različnih evropskih mestih. Foto: EPA
Ne mine tekme, ne da bi Lionel Messi dosegel kakšen rekord. Tokrat so statistiki izračunali, da je Argentinec prvi, ki je v Ligi prvakov zadel v 20 različnih evropskih mestih. Foto: EPA
Sodnik Wolfgang Stark je dvigoval pritisk tako enim kot drugim. Foto: EPA

Lionel Messi, ki je v 31. minuti zadel za vodstvo Kataloncev, si je ob koncu prvega dela poškodoval stegensko mišico in ostal v slačilnici. Po prvih predvidevanjih bo moral počivati tri tedne in je vprašljiv za polfinale Lige prvakov. Seveda če se bo Barcelona tja uvrstila. Skupil jo je tudi Javier Mascherano , ki bo zaradi poškodbe kolena manjkal najmanj šest tednov.

Najspornejši trenutek tekme se je zgodil v 79. minuti, ko je Zlatan Ibrahimović zadel za 1:1. Počasni posnetek je pokazal, da je bil ob predhodnem strelu Thiaga Silve, ko je žoga zadela vratnico, švedski napadalec debelo v prepovedanem položaju. Katalonci so se pri Wolfgangu Starku pritoževali zaman.

Pomočnik trenerja Tita Villanove Jordi Roura se ni mogel izogniti komentarju o sodnikih: "Ibrahimović je bil v čistem prepovedanem položaju. Spomnim se, kaj se nam je zgodilo v osmini finala proti Milanu. Gol je bil dosežen z roko, pa ga sodnik ni videl. Danes je bilo spornih kar nekaj sodniških odločitev. Izid je ugoden, toda zanj smo plačali visoko ceno." Jezen je bil vezist Sergio Busquets: "Nemogoče je, da sodnik ni videl tega. Ibrahimović je bil v prepovedanem položaju meter ali dva." Bolj diplomatski je bil Andres Iniesta: "Ali je sodnik vplival na končni izid? Nogomet je poln napak in težkih odločitev. Ne glede na vse, odigrali smo odlično tekmo. "

Pripombe na sojenje imajo tudi Parižani. Trener PSG-ja Carlo Ancelotti je Alexisa Sancheza, nad katerim je bil v 88. minuti storjen prekršek za enajstmetrovko, obtožil simuliranja. "Ponosen sem na svoje igralce. Sodnik je Barceloni podaril drugi gol. Menim, da Sanchez sploh ni gledal proti golu, ampak je iskal stik z našim vratarjem, da bi se lahko vrgel v kazenskem prostoru. To ni prvič, da je naredil kaj takega. Spomnim se lanske prijateljske tekme, ko je storil enako, " je bil ogorčen Ancelotti.

David Beckham, ki je presenetljivo dobil priložnost v začetni postavi, pa je povedal: "Mislim, da smo si zaslužili remi. Ne vidim razloga, zakaj ne bi dosegli pozitivnega rezultata tudi na povratni tekmi. Vesel sem, da je Ancelotti pokazal zaupanje vame."