Igralci Betisa so drugič v zgodovini dvignili pokal za zmagovalca španskega pokala. Foto: epa
Igralci Betisa so drugič v zgodovini dvignili pokal za zmagovalca španskega pokala. Foto: epa
Ricardo Oliveira
Ricardo Oliveira je prvič spravil na noge navijače Betisa. Foto: Reuters

Tekma se je razživela šele v drugem polčasu. V 75. minuti je Ricardo Oliveira izkoristil nezbranost obrambe Osasune in žogo potisnil mimo vratarja Juana Elie. Sedem minut kasneje je Ludovic Delcorte z leve strani našel rezervista Johna Aloisija, ki je z glavo izenačil.

Odločitev je padla v podaljšku, ko je po lepem protinapadu Oliveira podal do Danija, ki je z močnim strelom še drugič ugnal Elio. Le nekaj minut pred tem je imel lepo ptiložnost za drugi zadetek Aloisi, a je po podaji Sava Miloševića z glavo streljal mimo vrat.

Za trenerja Betisa Llorencea Serro je to prva lovorika v karieri: "Napisali smo novo poglavje v zgodovini kluba. Zame in za predsednika kluba je to prva lovorika, zato si lahko predstavljate kako sem srečen." Klub iz Seville je tako kronal odlično sezono - v prvenstvu je bil četrti in se uvrstil v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Bolj redkobeseden je bil prvi mož Osasune Javier Aguirre: "V zadnjih 15 minutah smo pokazali veliko poguma in bili popolnoma enakovredni. Igralci so zelo razočarani zaradi poraza." Razočaranje v vrstah Osasune pa vendarle ni preveliko, saj bo Osasuna prihodnje leto nastopila v Pokalu Uefa.

Finale, Madrid:
REAL BETIS - Osasuna * 2:1 (1:1, 0:0)
Oliveira 75., Dani 115.; Aloisi 82.
RK: Garcia 120./Osasuna.
* - po podaljšku