Valter Birsa in Tim Matavž bosta s kolegi znova zbirala denar za pomoči potrebne. Foto: ŠD Bilje
Valter Birsa in Tim Matavž bosta s kolegi znova zbirala denar za pomoči potrebne. Foto: ŠD Bilje
Valter Birsa
Birsa bo v novi sezoni igral v Italiji za Genoo. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Birsa in Matavž pripravila dobrodelno tekmo

Gostila ga bosta reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž. Na mestu, kjer so lani na krilih evforije po svetovnem prvenstvu prireditev pripravili v pičlih devetih dneh, se bo jutri ob 17.30 znova zbralo lepo število znanih slovenskih športnikov, politikov in drugih estradnikov, ki bodo odigrali nogometno tekmo.

V videonovici na desni strani si lahko ogledate reportažo z lanske prireditve.

Brcal bo tudi Pahor
Organizatorji med drugim napovedujejo prihod nogometašev Bojana Jokića, Mateja Mavriča in Jasmina Handanovića, rokometašev Vida Kavtičnika, Aleša Pajoviča in Davida Špilerja, smučarjev Jureta Koširja, Mitje Valenčiča in Boštjana Klineta, veslača Janija Klemenčiča ter radijskih voditeljev Marka Potrča, Denisa Avdića in Boštjana Romiha. Svoje nogometno znanje bosta tako kot lani predstavila tudi premier Borut Pahor in minister za promet Patrick Vlačič. Trenerja ekip bosta Dušan Jerončič in Pavel Pinni.

Dogodku bosta s svojim obiskom mednarodni pečat dala legendarni komentator nogometnih tekem italijanske televizije RAI Bruno Pizzul in eden od funkcionarjev nogometnega velikana Milana.

Akcijo, s katero bodo počastili tudi 65-letnico Športnega društva Bilje, kjer sta svojo kariero začela Birsa in Matavž, sta podprli tudi Nogometna zveza Slovenije in Kobilarna Lipica. Dogodku bo posebno draž vtisnil nastop osmih lipicancev med polčasoma.

Po tekmi še zabava z glasbo
Celoten izkupiček prireditve bo namenjen Zavodu LU, ki si prizadeva za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti, ter Fundaciji Vrabček upanja, ki je bila ustanovljena z namenom pomagati pri izgradnji sodobnega rehabilitacijskega centra v Stari Gori pri Novi Gorici ter nakupu opreme in pripomočkov.
Lani, ko se je prireditve udeležilo okoli 1.700 ljudi, so za bolnišnico za invalidno mladino v Stari Gori zbrali približno 15.000 evrov, enako vsoto pa so namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Letos pričakujejo več kot 3.000 obiskovalcev in še več zbranih sredstev. Vstop bo sicer prost. Po nogometni tekmi bodo vse prisotne z glasbo zabavale skupine The Users, Rok'n'Band in Mi2.

Birsa in Matavž pripravila dobrodelno tekmo