Valter Birsa jo je skupil v dvoboju z Boštjanom Cesarjem. Foto: MMC RTV SLO
Valter Birsa jo je skupil v dvoboju z Boštjanom Cesarjem. Foto: MMC RTV SLO
Birsa odšepal s treninga s povitim gležnjem
Ljubijankić o pripravah na Islandce

Usoda nastopa Birse na tekmi kvalifikacij za nogometni SP 2014 še ni znana. Nogometaš Torina jo je skupil v dvoboju z Boštjanom Cesarjem oziroma njegovo nogo in igrišče zapustil v bolečinah.
"Pri Valterju gre za klasičen zvin gležnja. Videli bomo, kako bo z njim jutri in v četrtek, zaenkrat še ne moremo ničesar napovedati," je povedal tehnični vodja slovenske izbrane vrste Boštjan Gasser. Selektor Srečko Katanec ima na krilnem položaju, kjer igra Birsa, kar nekaj težav, saj bosta zaradi kartonov manjkala tudi Andraž Kirm in Josip Iličić.

Novaković dopoldne v telovadnici
Slovenci so v Kopru popoldne opravili še en trening, na Bonifiki in ne v Stožicah, kot so sprva nameravali, pa bodo zaradi slabe vremenske napovedi vadili tudi v sredo ob 17.00. Zelenico na ljubljanskem stadionu so sicer že danes, dan prej, kot je bilo načrtovano, preizkusili Islandci. Nadomestno igrišče v Spodnji Šiški namreč po ponedeljkovem sneženju in deževju ni bilo pripravljeno. Slovenci bodo v Stožicah tako trenirali v četrtek.
Milivoje Novaković, ki ga muči zobobol, je po poročanju Radia Slovenija dopoldne opravil "trening" v telovadni sobi pod tribuno, popoldne pa je že lažje treniral na zelenici. Takrat sta se izbrani vrsti na treningu pridružila še zadnja dva nogometaša, ki sta prišla v Koper - Mišo Brečko in Dominic Maroh. Sinoči sta ob zmagi Kölna na gostovanju pri Dynamu iz Dresdna (0:2) v nemški drugi ligi igrala vso tekmo.
Ljubijankić zadovoljen s pripravljenostjo
V reprezentanci je znova Zlatan Ljubijankić. "Po poškodbi sem oddelal dobre priprave in odigral veliko prijateljskih tekem. Sem v dobrem fizičnem stanju, dobro se počutim in sem v dobri formi. Zadovoljen sem s svojo telesno pripravljenostjo. Resda v tej sezoni še nisem dosegel zadetka, ampak sem prihajal v priložnosti. Goli bodo prišli. Rezultate imamo sicer dobre," je za TV Slovenija povedal član japonskega kluba Omija Ardidža.
Po letu in pol "Zlajotu" v izbrani vrsti družbo ponovno dela tudi klubski soigralec Novaković. "Takoj, ko je govoril s selektorjem, je bil zelo vesel, da se vrača v reprezentanco. Pripravljen je pomagati. Njegove izkušnje za reprezentanco veliko pomenijo, v veliko pomoč bodo tudi njegove kvalitete na in zunaj terena," pravi Ljubijankić.

Birsa odšepal s treninga s povitim gležnjem
Ljubijankić o pripravah na Islandce