Valter Birsa je lani na 14 tekmah za Torino dosegel dva gola. Foto: EPA
Valter Birsa je lani na 14 tekmah za Torino dosegel dva gola. Foto: EPA
Jan Oblak
Jan Oblak še pet let ostaja v Lizboni. Foto: EPA

27-letni slovenski reprezentant je bil danes na sestanku s podpredsednikom Adrianom Gallianijem in agenti. Pozno popoldne je opravil zdravniški pregled. Zvečer je podpis pogodbe proslavil na večerji z reprezentančnim kolegom Samirjem Handanovićem, sicer vratarjem mestnega tekmeca Interja (FOTO).
Milan v soboto ni dobro začel nove sezone v Serie A, v soboto je izgubil v Veroni z 1:2. V sredo zvečer bo na sporedu ključna sezona na San Siru, v zadnjem krogu kvalifikacij se bo Milan pomeril s PSV-jem, prva tekma se je končala z remijem (1:1).

Jan Oblak še pet let član Benfice
Obetavni vratar Jan Oblak bo kariero tudi uradno nadaljeval pri Benfici iz Lizbone. Oblak je s slovitim portugalskim prvoligašem podpisal novo, petletno pogodbo.

"Sem zelo zadovoljen, da sva z zastopnikom Miho Mlakarjem, ki se je zares trudil v teh dveh mesecih, podpisala novo pogodbo. S klubom smo se vse dogovorili, zdaj pa gremo naprej delati, trenirati in upam, da bom dobil priložnost," je povedal mladi čuvaj mreže in dodal: "Nikoli ne moreš reči, ali boš prvi, drugi, tretji vratar. Vse je odvisno od mojega dela in trenerjevih odločitev. Trudil se bom, seveda pa upam, da bom igral. Ta podpis pogodbe je dokaz, da v klubu verjamejo vame in tudi sam verjamem, da bom dobil priložnost."

20-letni Oblak je sicer v Benfico, kjer je trenutno prvi vratar izkušeni Artur, prestopil leta 2010 iz Olimpije, nato pa kot posojen nogometaš igral za Beiro-Mar, Olhanense, Uniao Leirio in Rio Ave, pri katerem je kazal izvrstne predstave, s katerimi se je prebil tudi do slovenske članske reprezentance.