Dvoboj Tomaša Hubočana in Anthonyja Le Talleca na tekmi Zenit - Auxerre. Foto: EPA
Dvoboj Tomaša Hubočana in Anthonyja Le Talleca na tekmi Zenit - Auxerre. Foto: EPA
Valter Birsa in Dennis Oliech
Valter Birsa (levo) je poleg Mirala Samardžića (igra za Šerif) edini Slovenec, ki še ima možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov. Foto: Reuters
Young Boys
Švicarski Young Boys je proti Tottenhamu vodil že s 3:0, na koncu je bilo 3:2. Končni izid je s sijajnim diagonalnim strelom pod prečko v 82. minuti postavil Roman Pavljučenko. Foto: EPA

Edini zadetek na tekmi je že v 3. minuti po predložku Danka Lazovića z leve strani z glavo dosegel Aleksander Keržakov. Zenit je imel v nadaljevanju prvega polčasa še nekaj priložnosti, v 42. minuti pa je Auxerrov vezist Dennis Oliech stresel prečko.
V drugem polčasu so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Zenitu bi lahko višjo prednost pred povratno tekmo prihodnji teden že v 47. minuti zagotovil Roman Širokov, vendar je vratar Olivier Sorin "prebral" njegovo namero in v bližini vrat žogo odbil v kot.

Dve priložnosti Jelena

Pri gostih je dvakrat poskušal Ireneusz Jelen. V 54. minuti je Poljak po lepi globinski podaji Benoita Pedrettija vtekel med dvema branilcema in žogo z lobom prek Vjačeslava Malafejeva poskušal spraviti v mrežo, vendar je zletela prek vrat. Tri minute pozneje je ruski vratar njegov poskus z leve strani ubranil.
Zadnjo priložnost za spremembo izida je imel v 92. minuti nogometaš Zenita Bruno Alves, a je s prostega strela meril dober meter mimo leve vratnice.
Londončani so se izvlekli
Na drugih tekmah je bilo najbolj zanimivo v Bernu, kjer je klub Young Boys premagal Tottenham s 3:2, potem ko je že vodil s 3:0.
Neprvaki

ZENIT - AUXERRE 1:0 (1:0)
Keržakov 3.
Birsa (Auxerre) je igral do 70. minute.

DINAMO KIJEV - AJAX 1:1 (0:0)
Gusev 66.; Vertonghen 57.
RK: Garmash 56./Dinamo
YOUNG BOYS - TOTTENHAM 3:2 (3:1)
Lulić 4., Bienvenu 13., Hochstrasser 29.; Bassong 42., Pavljučenko 83.

Sreda ob 20.45:

BRAGA - SEVILLA
WERDER - SAMPDORIA
Prvaki

ROSENBORG - KÖBENHAVN 2:1 (1:0)
Iversen 23., Henriksen 57.; Grönkjär 84.
SPARTA PRAGA - ŽILINA 0:2 (0:0)
Ceesay 51., Oravec 73.

Sreda ob 20.45:

SALZBURG - HAPOEL TEL AVIV
BASEL - ŠERIF TIRASPOL
PARTIZAN - ANDERLECHT
Povratne tekme bodo 24./25. avgusta.